VadeVi
Més de 500 persones se sumen a la Cimera del Xarel·lo
  • CA
La Cimera del Xarel·lo

!--akiadsense-->

El Santuari de Foix ha tornat a acollir un dels esdeveniments vinícoles més destacats del Penedès. La quarta edició de La Cimera del Xarel·lo ha superat els 500 assistents d’un esdeveniment que es consolida com una de les dates de referència del calendari. Amb la participació de 33 cellers i més de 100 referències de xarel·lo, la mostra ha permès als assistents –sommeliers, restauradors, botigues especialitzades, periodistes del sector– gaudir de la diversitat d’interpretacions d’aquesta varietat icònica del Penedès, amb un entorn privilegiat amb vistes de 360º del paisatge típic del Penedès. En aquesta edició, el prestigiós periodista vitivinícola, Ramon Francàs, ha dirigit el tast “Xarel 10: 10 Xarel·los d’enoteca d’excepció” dins del santuari. Un tast d’una desena de referències de selecció del propi periodista, que volia mostrar l’altíssim nivell aconseguit amb aquesta varietat.

Un dels referents vinícoles del Penedès

Les xifres d’assistència, el bon ambient i la satisfacció dels cellers han tornat a ser la tònica d’un acte vinícola que es consolida al Penedès. La complexitat de muntar i accedir a un showroom vínic en un santuari a 640 metres d’alçada, queda plenament compensat al poder gaudir d’unes vistes espectaculars sobre el Penedès tot tastant més de 100 referències de Xarel·lo, de la mà dels propis elaboradors. Amb un altíssim nivell de qualitat, els vins 100% Xarel·lo de la Cimera s’han presentat en una gran varietat d’interpretacions i diversitat de vinificacions: vins, caves, Clàssic Penedès, ancestrals, naturals, dolços, brisats, ecològics, biodinàmics, envellits en fusta, sobre lies, en ceràmica,… que donen singularitat i personalitat a cada producte. Enguany a la cimera han participat 33 cellers: 1+1=3, Albet i Noya, AT Roca, Avgvstvs, Bolet, Can Descregut, Can Pasqual, Can Ràfols dels Caus, Can Sumoi, Castellroig, Celler Credo, Celler Via, Coma Romà, El Jardí dels Sentits, Els Vinyerons vins naturals, Esteve i Gibert, Eudald Massana, Jané Ventura, Jean Leon, Loxarel, Mas Bertran, Mas Comtal, Nadal, Oriol Rossell, Parató, Parés Baltà, Pinord, Raventós Blanc, Suriol, Terra de Marca, Torre del Veguer, Viladellops, Vinyes Singulars i Vins de Foresta. En un ambient molt agradable, amb música chill-out, els monovarietals de Xarel·lo s’han pogut maridar amb les propostes gastronòmiques de la formatgeria Xerigots, els embotits de Cal Valls i els platets delfoodtruck Era Cambuleta. Amb la inestimable col·laboració de l’Associació del Santuari de Foix i de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, La Cimera del Xarel·lo 2018 també ha comptat amb el patrocini d’EMMS, Enoxpro i Rius i Rius.

Tast d’alçada amb Xarel·los d’excepció

La quarta edició de La Cimera del Xarel·lo ha comptat amb un tast especial dirigit pel periodista Ramon Francàs que ha volgut fer un homenatge al xarel·lo a través del tast de 10 referències amb l’objectiu de fer un repàs a la seva història i a la diversitat d’interpretacions d’alguns cellers del Penedès. Sota el nom de “Xarel 10: 10 Xarel·los d’enoteca d’excepció”, per primera vegada s’ha realitzat un tast a l’interior del Santuari de Foix, on els privilegiats assistents han pogut gaudir una a una, les referències escollides. Segons Francàs, “he volgut fer un homenatge a una de les varietats insígnies del Penedès a través d’un tast on plasmar la seva personalitat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa