VadeVi
Més de 637 collites i festa de la verema a l’antiga
  • CA

Can Llopart ha viscut campanya de verema des de l’any 1385 i des d’aleshores ençà, “cada any una il·lusió diferent, cada any una entesa entre el viticultor i la natura, la cura i el respecte per obtenir-ne el millor fruit”, diran des del celler penedesenc.

I aquests dies, ja immersos en una nova campanya que recordaran per “veure-la arribar tan d’hora”, però amb “l’orgull que sigui tan sana, de la il·lusió de tastar-ne els mostos i endevinar-hi el futur, del convenciment que les varietats autòctones, l’arrel amb el nostre passat i la senya del nostre present, són també i sobretot, el camí a seguir”, compartiran.

Cartell promocional de l’activitat de verema

Verema, tasta i trepitja fins a 20 varietats de raïm

Enguany han dissenyat una activitat singular coincidint amb la temporada de collita. Proposen descobrir el jardí ampelogràfic on hi tenen més de 20 varietats de Vitis Vinifera, autòctones i internacionals, i que ofereix la possibilitat de fer aquesta “volta al món” a través del raïm, i d’apreciar les característiques de les varietats locals, més adaptades al nostre clima i claus per a l’elaboració dels nostres Corpinnat i vins Penedès.

A banda de collir i tastar els raïms, també es premsarà i es visitarà el celler per poder tastar els mostos de les tines. Com a fi de festa, un dinar tots junts al menjador de la masia, amb un menú maridatge que ha ideat l’Oriol Llavina, d’El Cigró d’Or. Tot plegat, el proper 3 de setembre. Més informació, aquí.

A Perinet fan verema a l’antiga

Coincidint amb els caps de setmana del 10 al 16 d’octubre, entre les 11h i les 17h de la tarda, el celler prioratí Perinet acull una activitat que vol mostrar com es feia una verema a l’antiga.

Tot plegat, amb l’objectiu de donar a conèixer l’estil de vida de la cultura vitivinícola obrint les portes a participar en una verema on es fa la collita del raïm a mà, fer una trepitjada de raïm o fins i tot esdevenir un químic de Perinet per unes hores analitzant les diferents mostres de raïm al laboratori.

A més a més, els visitants podran enriquir els seus coneixements mitjançant un taller especialment adaptat a tots els públics de reconeixement, diferenciació i tast de diferents varietats de raïm. La Festa de la verema a l’antiga conclourà amb un dinar a la terrassa del celler. Més informació, aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa