VadeVi
Més de 75 cellers signen un manifest en el que demanen poder usar topònims tot i no estar a cap DO
Vinyes

!--akiadsense-->

Més de 75 cellers han decidit mostrar conjuntament el seu rebuig a unes sancions imposades a diversos cellers per fer servir noms de municipis que estan protegirs per una denominació d’origen. És el cas de Dasca Vives de Valls i de Ficaria Vins i altres dos cellers que es troben dins el territori de la DO Montsant però no hi estan inscrits.

Des de tots els estaments oficials, ja sigui la DO Tarragona, la DO Montsant i el mateix Incavi com a portaveu del Departament d’Agricultura que és qui finalment imposa les sancions, ja han explicat que la llei és molt clara. Alguns d’aquests cellers, per això, afirmen que la norma europea que obliga a identificar l’origen de qualsevol producte alimentari de la UE els empara.

Així han decidit signar un manifest que diu:

Les vinyateres i vinyaters independents de Catalunya volem fer públic i manifestar el rebuig a les pressions i denúncies que s’estan rebent per part d’algunes Denominacions d’Origen del vi, perquè, basant-se en una normativa que considerem injusta i arcaica, ens posen traves, pressions i impediments per etiquetar correctament els nostres vins. Traves per anomenar el nostre municipi, topònim, direcció on elaborem el vi o tenim la finca. Tenim el dret i ens sentim amb l’obligació i responsabilitat de poder informar els nostres consumidors amb la mateixa igualtat de condicions que té qualsevol altre productor alimentari, tenint en compte que el consumidor té el dret a ser-ne informat correctament.">

El manifest s’ha fet públic a través de les xarxes socials i a més de Dasca Vives (Valls, Ficaria Vins (La Figuera), Mas de la Caçadora (Els Guiamets) que són els que han rebut notificació de l’expedient sancionador l’han signat fins a 75 cellers. Entre ells alguns que sí que estan adscrits a diverses denominacions d’origen com Mas Martinet, Bàrbara Forès o Celler Sanromà.

La resta són els següents:

Clos Lentiscus (Sant Pere de Ribes), Enlaire Vins (Subirats), Finca Parera (Sant Llorenç d’Hortons), Tarannà poètic (Barberà de la Conca), Clot de les Soleres (Piera), Carlania Celler (Barberà de la Conca), Clos Costela (Mediona), Cal Xurriu (Sant Sadurní d’Anoia), Jordi Raventós, Clos dels Guarans (Santa Margarida del Penedès), Coastal wines (Gratallops), Enovitis smart wines (Gratallops), HeriCamps (La Figuera), Succés Vinícola (DO Conca de Barberà), Vidavins (Figuerola d’Orcau), Los Comuns (El Molar), Pinyolet Vinyaters (Rasquera), Celler Ca Forcaime (El Pinell de Brai), Els Vinyerons (Torrelles de Foix, DO Penedès), Amós Bañeres (Torrelles de Foix, DO Penedès), Casa Pardet (Verdú), Frisach (Corbera d’Ebre), Ànima d’Alella (Alella), Lavinaventura Wines (Torrelles de Foix), La Furtiva vitivinícola (Vilalba dels Arcs), Álvaro González Marcos (Sant Llorenç d’Hortons), Cal Teixidor (Vilafranca del Penedès), Vinya Ferrer (Bot), Nini (Rasquera), Vinyes Singulars (Pacs del Penedès), Costador/Joan Franquet, Vins de Foresta (L’Arboçar), Celler 9+ (La Nou de Gaià), Celler La Gutina (St. Climent Sescebes), Rim (Rabós d’Empordà), Larural (Santes Creus), Celler Les Foes (Les Coves de Vinromà), Comalats (DO. Costers del Segre), Talcomraja (Arenys de Munt), Sicus (Massís de Bonastre), Jordi Solà Contel (Mirambel, Teruel), Vega Aixalà (Conca de Barberà), Venus la Universal (DO Montsant), Jordi Llorens (Blancafort), Porcellànic (Vilobí del Penedès), Mulet Viticultors (Vilafranca del Penedès), Rabassaires (Vallès Occidental), Enric Soler (Sabanell), Ramon Jané viticultor (Avinyonet del Penedès), Còsmic Vinyaters (Agullana), Esteve Gibert Viticultors (Subirats), Joan Rubió (Sta. Margarida i els Monjos), Núria Renom (Penedès), Cati Ribot (Galmés i Ribot, Mallorca), Celler Can Morral del Molí (Ullastrell), Oriol Artigas Viticultors (Vilassar de Dalt), Pep Pou (Cardedeu), Celler de dalt (Montblanc), Tuets (El Pont d’Armentera), Mas Molla (Calonge), Masia de la Roqua (Olivella), Solà Clàssic (DOQ Priorat), Tanca els Ulls (Nulles), Celler Bonans (Piera-DO Penedès), Toni Osorio (Cabrera d’Anoia), Acústic Celler (DO Montsant), Ritme Celler (DOQ Priorat), Autòcton Celler (La Bisbal del Penedès), Bodega Clandestina (Sant Martí Sarroca), Clos Dominic (DOQ Priorat), Un sol cel vins (Albinyana) i Celler Matallonga (DO Costers del Segre)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa