VadeVi
Més públic i més venda a la 9ena edició del Vijazz Penedès
  • CA

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i el president de Tastavins Penedès, Joan Tarrada, han fet balanç del Vijazz Penedès els dies 3, 4 i 5 de juliol.

Tarrada ha remarcat que enguany s’havien tirat endavant propostes arriscades i totes havien sortit bé. Parlava en aquest sentit del fet d’encarar els estands dels cellers cap a la calçada de la rambla de Nostra Senyora. “Ha estat un èxit per unanimitat”, deia el president els Tastavins, així com també la nova ubicació de la zona de patrocinadors davant del palau Baltà, ja que “se’ls ha de reconèixer que gràcies a ells es pot fer el Vijazz”.

El tercer repte era ampliar la sala de tast convertint-la en dues, amb 80 places totals, i amb tastos cada hora, “que han estat plens i pels quals hi han passat unes 1.200 persones”.

Pel que fa al nombre de visitants, es calcula que han estat unes 50.000 persones les que han gaudit del maridatge de primeres figures del jazz internacional amb els vins i caves de la DO Penedès. “Els pàrquings de la vila ja estaven plens molt d’hora tant divendres com dissabte i el moment àlgid va ser dissabte a la nit”, remarcava Tarrada.

Pel president dels Tastavins, costaria molt trobar un festival com el Vijazz “amb concerts gratuïts de tanta qualitat i on el pressupost, uns 360.000 euros, només es nodreixi en un 16% d’aportacions d’administracions públiques”.

Pel que fa a les xifres concretes que es desprenen d’una enquesta realitzada, un 20% dels visitants del Vijazz són estrangers.

Cal destacar també que un 95% dels enquestats tenien previst dinar o sopar en algun restaurant de la Vila i que un 99% afirmaven que tornarien al festival en una altra ocasió.

Pere Regull, Alcalde de Vilafranca, també es mostrava satisfet. “S’han assumit riscos però ha sortit molt bé. El fet de girar els estands cap a la carretera ha estat un èxit per als cellers expositors i també per als negocis de l’entorn. Tallar l’arteria principal de la ciutat no ha suposat un problema greu de mobilitat i això ens anima a estudiar la utilització de la rambla de Nostra Senyora per altres esdeveniments puntuals”, ha dit Regull.

L’Alcalde també ha destacat el civisme i la convivència durant el cap de setmana del Vijazz. “No hi ha hagut més incidents que un cap de setmana normal d’estiu”, ha afirmat.

Per l’alcalde, l’aportació que fa l’Ajuntament al Vijazz “la fem convençuts perquè és una eina important per potenciar el sector vitivinícola, el sector econòmic cabdal del nostre territori, i l’enoturisme. És una línia de treball primordial per a aquest equip de govern i hi apostarem fort”.

Finalment, Regull ha posat èmfasi en les 1.200 persones que han passat pels tastos i maridatges del Vijazz perquè són “futurs consumidors i divulgadors del món del vi”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa