“Blue fin és el nom en anglès per designar la tonyina vermella. Mestres Coupage Blue Fin és un cava especialment creat tant per ser maridat amb aquest peix com per servir d’homenatge a tots els pescadors, xefs i comerciants que treballen aquest menjar”.

Amb aquesta introducció, l’estudi de disseny

Clase Bcn, va rebre l’encàrrec del disseny del nou cava de Mestres, presentat l’any passat.

Ara, des de Clase BCN expliquen el procés del disseny:

“L’encàrrec parteix de la petició explícita per part del client d’utilitzar plàstic retràctil (sleeve) per etiquetar l’ampolla d’un cava premium, un punt de partida gens fàcil per l’associació d’aquest material amb el gran consum.

Vàrem prendre aquest possible handicap com un valor positiu amb el qual poder omplir l’ampolla amb un motiu gràfic que la fes molt visible i recognoscible en un lineal de venda.

El resultat gràfic respon a aquest esperit mariner, embolicant l’ampolla amb un codi gràfic directe i molt recognoscible. L’ús tipogràfic contraresta el to pop del pattern, aportant sobrietat i elegància al producte final i dotant-lo d’un caràcter premium”.

El Mestres Blue Fin està elaborat amb macabeu (35%), xarel·lol (40%) i parellada (25%) dels vinyers propietat de Mestres plantats fa 60 anys (1955). Part del vi base utilitzat per a la seva elaboració ha estat en barrica durant 5 mesos. La segona fermentació en ampolla, és amb tap de suro i una llarga criança amb les mares de més de 50 mesos. El degollat d’aquest cava, que té un tiratge de 15.000 ampolles en aquesta primera anyada, s’ha realitzat de forma manual ampolla a ampolla.

Clase Bcn, fundat per Claret Serrahima a Barcelona, és un estudi de disseny format per un equip de professionals, jove, internacional i multidisciplinari, el treball del qual ha estat premiat en diverses ocasions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa