VadeVi
Mètodes alternatius per lluitar contra les plagues a la vinya
  • CA

La demanda creixent per aliments més saludables i la reducció de la petjada de CO2 impulsa el treballa i recerca de mètodes alternatius als productes fitosanitaris per al tractament de les plantes, com ho és per exemple el biocontrol en vinya. Aquesta estratègia es fonamenta en cercar eines d’origen biològic que puguin ajudar a reduir els fitosanitaris clàssics i que deixin menys residus al sòl i a la planta, assegurant un control raonable de les malalties del conreu.

En aquesta línia, l’INCAVI forma part del projecte PALVIP (Interreg POCTEFA 2014-2020) juntament amb la Chambre d’agriculture des Pyrénées- Orientales, l’Universitat Autònoma de Barcelona, l’Universitat de Girona, Université de Perpignan Via Domitia i Futureco Bioscience que té per objectiu trobar noves solucions de biocontrol per protegir els cultius més importants de l’àrea agrícola mediterrània, especialment el cultiu de la vinya.

Aquest dijous 25 de novembre, pel matí, tindrà lloc una jornada tècnica en línia que organitza l’INNOVI amb el suport de l’INCAVI, on diferents experts presentaran els darrers resultats en la recerca.

Entre els ponents, Xoan Elordui i Lluis Giralt, de l’INCAVI parlaran del projecte i el biocontrol en vinya a Catalunya; Marc Guisset, de la Chambre d’Agriculture Pirineus Orientals, compartirà l’experiència al Rosselló; i Mercè Llugany i Josep Allué, de la UAB, explicaran quines són les respostes de la planta a aquests tractaments.

Més informació i inscripcions, en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa