VadeVi
El Microscopi d’Alemany i Corrio, el vi que vol curar el càncer, torna per Nadal
  • CA
MIcroscopi 2018, el vi que vol curar el càncer

!--akiadsense-->

El celler Alemany & Corrio presenta El Microscopi 2018, una nova anyada que destinarà els seus beneficis íntegrament a un estudi per lluitar contra el càncer de mama. Un assalt més del celler, que porta sis anys de compromís lluitant contra diferents malalties, i que va començar Irene Alemany, enòloga i propietària del celler Alemany & Corrio,

Davant la necessitat d’adquirir un microscopi per l’avenç en la investigació i tractament de la malaltia per part de l’equip mèdic del Programa de Càncer de Mama de l’Institut Oncològic de la Vall d’Hebron, Irene Alemany i Laurent Corrio van decidir elaborar un vi que destinés els seus beneficis a la consecució d’aquell microscopi, el que portaria el seu nom “El Microscopi”.

Des de llavors, cada anyada d’aquest vi s’ha elaborat amb una finalitat diferent. Aquest any, els beneficis integres d’El Microscopi 2018 es destinaran a l’estudi de la disbiosi (microbiota) en càncer de mama metastàtic tractat amb quimioteràpia + immunoteràpia.

La immunoteràpia en càncer de mama ha demostrat millorar el pronòstic de les pacients amb tumors metastàtics i, molt probablement, també ho faci amb el d’aquells amb tumors localitzats. No obstant això, la recerca de biomarcadors que puguin predir quines pacients trauran profit està, encara, lluny de ser una realitat. En aquest sentit, el coneixement de les bactèries intestinals i les seves alteracions s’han relacionat amb la resposta a la immunoteràpia en alguns tipus de tumors, si bé en el seu coneixement és desconegut en el càncer de mama. El present estudi busca correlacionar l’activitat del pembrolizumab (immunoteràpia) i l’eribulina (quimioteràpia) amb l’estat de les bactèries intestinals en pacients amb càncer de mama molt avançat.

El Microscopi 2018 és un vi negre de terroir procedent de viticultura sostenible, elaborat amb les varietats carinyena (80%) i merlot (20%) i criat en bóta. No està filtrat, ni clarificat, amb llevats i bactèries indígenes, com es fa sempre a Alemany i Corrio. Les diferents tasques de vinificació, tant a la vinya com al celler, es realitzen seguint el cicle lunar. A més de tenir una funció solidària evident que, directa i indirectament, ens afecta a tots, donarà vida a diferents llars i cartes de vi. El preu de venda al públic és de 9 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa