Irene Alemany, enòloga, s’estava sotmetent a una sessió de quimioteràpia. Li havien detectat un càncer de pit i ho estaven fent tot per combàtre’l. El seu metge, el doctor Cortés de la Vall d’Hebrón enmig de la conversa li va comentar que a la seva unitat li aniria molt bé un microscopi nou però no hi havia recursos.

Quan va estar una mica més recuperada va demanar al seu marit Laurent Corrio, també enòleg i amb qui comparteix la propietat del celler del Penedès Alemany i Corrio, que elaborés un vi molt especial.

Volia fer un vi solidari, per intentar aconseguir fons per comprar aquest microscopi. El vi l’hauria fet ella, però no n’estava en condicions. Així i tot porta la seva empremta. “No volia que fos un vi diferent als que fem habitualment a casa nostra. Volia que fos representatiu de la nostra essència. Un vi sostenible, respectuós amb el terrer”, explica l’enòloga.

Un vi, que com no podia ser d’una altra manera, es diria Microscopi i la seva imatge, l’etiqueta, la faria una altra dona, que havia superat també un càncer de pit, la il·lustradora i amiga d’Alemany, Antònia Bonell.

Ara fa un any es va posar a la venda per primer cop aquest vi negre. “El tòpic diu que a les dones ens agraden més els vins blancs, però havia detectat que moltes dones deien que els nostres vins negres els agradaven. Volia que fos un vi que agradés a les dones i crec que ho hem aconseguit”, assegura Alemany.

I aquesta primera experiència de vi solidari va ser un èxit. El mes d’abril del 2015 van acabar de rebre tots els fons que havia generat la venda del vi i els van lliurar, discretament, seguint l’estil de la mateixa Alemany, a l’Institut d’Oncologia de la Vall d’Hebron, amb el que van comprar un microscopi nou.

“Va ser molt emotiu, tenir la possibilitat d’ajudar altres dones, d’ajudar d’alguna manera a la investigació del càncer. A mi l’equip de la Vall d’Hebron em va ajudar molt i poder tornar una mica del que vaig rebre per mi era important”, diu la propietària d’Alemany i Corrio.

Vist l’èxit, ara ha sortit al mercat la segona anyada de Microscopi. “estic molt il·lusionada amb el projecte. És un vi fresc, un 20% ha passat per fusta el que li dona una certa estructura, tot i que continua sent lleuger. És un vi fàcil” diu Alemany.

S’han fet 3000 ampolles de Microscopi i el podeu trobar a un preu de 9 euros. Tot el que es recapti s’utilitzarà per la compra de màquines fotogràfiques pel mateix microscopi.

Alemany i Corrio

L’any 1999 Irene Alemany i el seu company Laurent Corrio van posar en marxa el seu celler.

Fan vins sostenibles o com diuen ells “de màxima fidelitat al terrer”. Però no volen parlar ni de vins ecològics, ni biodinàmics. “No creiem amb les certificacions” diu Alemany.

Moltes gent identifica el seu celler amb el nom del seu vi estrella, el Sot Lefriec, un vi negre de llarga criança.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa