Es consolida el Microví d'Avinyonet del Penedès en la seva cinquena edició

!--akiadsense-->

El MIcroví ja ha començat però els grans esdeveniments encara han de venir. Aquest festival de petits cellers ha arribat ja a la seva cinquena edició i s’ha consolidat com el que volia ser, una mostra només de petits productors que enlloc de grans xifres de visitants busca més un públic de qualitat. No necessàriament professionals, però sí amants dels vins d’autor.

La Nit dels Sumolls, el Tast de Vins del Massís del Garraf i la Mostra de l’Arboçar són els plats forts, però s’envolten d’activitats que enguany s’han programat seguint el calendari de la biodinàmica. Les primeres abans de la Setmana Santa, i la resta es reprendrà a partir del 24 d’abri.

Serà la Nit dels Sumolls. Es farà al romànic de Sant Sebastià dels Gorgs a les 20h i hi participaran cellers que treballen amb aquesta varietat com Autòcton celler, Bodegas Puiggròs, Can Descregut, Can Ràfols dels Caus, Can Sumoi, Celler 9+, Celler Esteve i Gibert, Celler Grau i Grau, Celler Mas Candí / Celler la Salada, Celler Pardas, Celler Solergibert, Costador – Metamorphika by Joan Franquet, Estol Verd Celler, Finca Parera, Jané Ventura, Jean Leon, L’Apical, Mallolas, Mas dels Clavers, Mascorrubí Heretat 1297, MontRubí, Parés Baltà, Sauvella, Sicus, Vallformosa, Vins de Foresta, Vinyas d’Empremta i Vinyes Singulars. Les entrades es poden comprar seguint aquest enllaç.

L’endemà dijous 25 d’abril, el celler Can Ràfols dels Caus acollirà el Tast de Vins del Massís del Garraf a les 19h, amb l’opció de tast lliure i tast comentat. Hi participaran els cellers Can Pagès, Can Ràfols dels Caus, Puig Batet, Clos dels Guarans, Finca Viladellops, Vins de Foresta, Montau de Sadurní, Torre de Veguer, VallDolina Viticultors i Elaboradors Vega de Ribes. Les entrades anticipades es poden comprar aquí.

Dia 27 d’abril serà el moment de la La mostra de petits cellers és una mostra de vins que aplega una àmplia representació de petits elaboradors de tot Catalunya, acompanyats en aquesta edició de de quatre cellers procedents de les regions franceses de la Provence, la Bourgogne, Beaujolais i el Rosselló.

Microví 2019

!--akiadsense-->

Dins el recinte de la mostra que es farà a l’avinguda Principal de l’Arboçar, hi haurà servei d’acollida d’infants amb tallers i activitats. Es podran tastar els vins dels cellers Artcava (Cava), SIROT, vi de cirera (Baix Llobregat), Bourgogne Sélection (Borgonya), Cal Teixidor (Penedès / Cava / Sense DO), Can Descregut (Alt Penedès), Can Ràfols dels Caus (Penedès (Massís del Garraf) / Cava), Can Vich (Penedès), Carisma (Vinyes dels Pirineus), Cava Avinyó (Cava), Celler Escoda Pallejà (Priorat), Celler Esteve i Gibert (Penedès), Celler La Gutina (Empordà / Sense DO), Celler Sanromà (Tarragona / Sense DO), Celler Terra de Marca (Penedès), Château Bonnet (Beaujolais), Château de Nestuby (Provença), El Jardí dels Sentits (Sense DO zona Penedès), Maison Albera (Rosselló), Mas Comtal (Penedès), Mas dels Clavers (Penedès / Sense DO), Mas Gomà 1724 (Penedès), Oriol Artigas Viticultors (Alella), Soladares Smart Fermentations (Priorat), Suriol (Penedès/Cava), Un Sol Cel Vins (Baix Penedès), Vins de Foresta (Massís del Garraf), Vins i Caves Cuscó Berga (Cava / Penedès), Vins L’Apical (Baix Penedès), Vinyes singulars (Sense DO zona Penedès), Vinyes de la Dot (Empordà). Per tenir-ne més informació i comprar les entrades es pot fer seguint aquest enllaç.

El Microví 2019 té però més activitats programades, com el Winefest, la festa de la música i el vi, el sopar-maridatge amb vins i caves d’Avinyonet del Penedès i la Caminada d’orientació Naturvi.

Per l’alcalde del municipi, Oriol de la Cruz, “el retorn supera amb escreix la inversió dedicada al festival” i afirma que “el Microvi ha ajudat a fer arribar nous cellers a Avinyonet del Penedès ha contribuit a dinamitzar econòmicament els diferents pobles. Sempre hem defensat que aquesta proposta ens havia de servir per generar riquesa, mantenir el territori i, sobretot, crear ocupació”

Actes seguint el calendari biodinàmic

La incidència del calendari lunar en l’agricultura es coneix de fa segles, però no ha estat fins a èpoques més recents que s’ha pogut apreciar la seva incidència en el tast de vins. A partir d’algunes experiències en anys recents, i per acord de la comissió que regeix el Microvi, on hi ha representants de l’ajuntament d’Avinyonet i nombrosos actius de la societat, les empreses i els cellers locals, s’ha decidit posicionar els actes buscant els millors moments de l’almanac.

La biodinàmica classifica els dies en quatre tipus: fruit, flor, fulla i arrel. Els dies Fruit, en els quals la lluna es troba en els signes de foc (Àries, Lleó i Sagitari) són els millors per al tast, en contrapunt amb els dies Arrel, moment en que l’astre travessa els signes de terra (Capricorn, Taure i Verge), i que per tant fa desaparèixer les notes fruitals però afavoreix l’olfacte com a sentit.

Els dies Flor, són els dies que la Lluna està situada en qualsevol dels signes d’aire, (Bessons, Balança, Aquari). Afavoreix el tast de vins més aromàtics, delicats i florals. Són els dies més neutrals pel que fa sabors. Per acabar hi ha els dies Fulla, que ressalten el toc vegetal dels vins, i que són especialment indicat per al tast de blancs. En aquesta jornada, la lluna està sota la influència dels signes d’aigua (Càncer,Escorpí i Peixos).

Nou comentari

Comparteix