VadeVi
Mig miler d’empreses participen a la Barcelona Wine Week
  • CA
Javier Pagés, Toni Valls i Marta Macías en la presentació de la Barcelona Wine Week
Javier Pagés, Toni Valls i Marta Macías en la presentació de la Barcelona Wine Week | ACN

!–akiadsense–>

El nou saló vitivinícola de Fira de Barcelona, el Barcelona Wine Week, comptarà amb la participació de prop de 550 empreses i estaran representades 40 Denominacions d’Origen (DO) espanyoles. El Barcelona Wine Week se celebrarà al palau 8 del recinte Montjuïc de Fira de Barcelona del 3 al 5 de febrer. El seu president, Javier Pagés, ha manifestat que el gran objectiu del saló és la internacionalització perquè “el vi espanyol té una potència impressionant” i el BWW vol fer-ho més visible a l’exterior. En aquest context, ha ressaltat que amb aquesta saló es vol millorar “les exportacions i vendes als mercats exteriors del nostre millor vi”.

En roda de premsa a Fira de Barcelona acompanyat per Toni Valls, director general d’Alimentaria Exhibitions, i Marta Macías, project manager del BWW, Pagés ha fet èmfasi que l’estat espanyol és el país que més vi exporta als mercats exteriors amb 21 milions d’hectolitres anuals. De fet, ha remarcat que un dels grans objectius de la cita serà internacionalitzar la potència d’aquests vins i que l’esdeveniment reunirà la majoria dels territori vitivinícoles del país.

Marta Macias ha dit que el saló, organitzat per Fira de Barcelona a través de la seva societat Alimentaria Exhibitions, serà principalment un fòrum de negocis, però ha afegit que no han volgut deixar de banda “la part més sensorial i lúdica del vi”.

L’espai expositiu s’organitzarà en dues grans àrees. La més gran és la denominada BWW Lands, que inclou cellers organitzats per Denominació d’Origen i altres segells de qualitat, així com els vins ecològics i biodinàmics. L’altra àrea és BWW Groups & Complements, on es reuniran gran grups cellerers al costat d’empreses que ofereixen equips, accessoris i serveis orientats al sector.

Macias ha ressaltat que en l’àmbit de BWW Hub han preparat un extens programa que “va més enllà de les típiques cates o ponències. Informem, formen i ens apropem al món del vi d’una manera nova per crear una experiència per a tots els sentits”, ha detallat.

BWW comptarà amb la participació d’experts de prestigi, com el master of wine espanyol Pedro Ballesteros, la master of wine Almudena Alberca, l’enòleg Antonio Flores, els sommelier d’El Bulli Ferran Centelles i David Seijas, l’expert en harmonies François Chartier o Miguel i Mireia Torres, de Bodegas Familia Torres. Al saló a l’espai Speakers Corner se celebraran les conferències diàries per a tractar temes com ‘El vi espanyol al món’, ‘La distribució dels vins online’, ‘L’enoturisme 3.0’ o ‘L’excel·lència a la sala’, entre d’altres. A més, tindran lloc diferents tasts al dia per a un màxim de 60 persones cadascuna, dirigides per prestigiosos sommeliers.

Diverses activitats a l’entorn del vi que es fan a la ciutat s’agrupen sota el paraigües de Barcelona like the city i és en aquest àmbit que es farà la primera edició del concurs internacional d’escumosos rosats Barcelona Rosé. Les inscripcions estan obertes i es poden formalitzar seguint aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa