VadeVi
Mig miler de persones corren entre vinyes a la 4a Marató del Priorat

Més de mig miler de persones han participat a la IV edició de la Marató del Priorat, l’única del país en què en els punts d’avituallament se serveix vi català. El projecte ha estat possible aquest any gràcies a la col·laboració de 18 cellers de la DO Montsant i la DOQ Priorat.

La #PrioratWineRun s’ha convertit en una cita esportiva imprescindible a l’agenda runner del país que combina la descoberta del paisatge de muntanya agrària Mediterrània del Priorat -que opta a esdevenir Patrimoni Mundial de la Humanitat- amb la pràctica esportiva. Corredors catalans, de l’Estat espanyol i de diferents països d’arreu del món han participat en la IV edició de la Marató que ha coincidit, un any més, amb l’època de la verema. Des de l’organització es demana sempre als participants respecte envers l’activitat agrària amb la voluntat de contribuir al desenvolupament turístic sostenible de la comarca.

La d’enguany ha estat l’edició amb més activitats culturals i festives programades (música i teatre) per tal que corredors i acompanyants gaudeixin d’una jornada esportiva singular i autèntica. La sortida i l’arribada tenen lloc al celler cooperatiu modernista de Falset Marçà, obra de l’arquitecte Cèsar Martinell. Per altra banda, en els punts d’avituallament dels cellers col·laboradors se serveixen begudes isotòniques, fruites i aigua i també productes de la terra i vi català, per promocionar el principal actiu del Priorat i difondre entre tots els participants la cultura del vi i el “wine in moderation”.

Un any més, molts corredors han participat a la cursa amb disfresses per accentuar el seu caràcter festiu. Els guanyadors de la IV Marató del Priorat han estat:

Pòdium masculí MARATÓ

 1. Joan Salamanya: 3h 18min
 2. Robert Alert Ballesteros: 3h 30min
 3. Víctor del Águila: 3h 32min

Pòdium femení MARATÓ

 1. Elena Calvillo: 3h 59 min
 2. Maribel Martos: 4h 44min
 3. Rosana Prenafeta: 5h 17min

Pòdium masculí MITJA

 1. Mikel Besora: 1h 32min
 2. Eric Peramos: 1h 50min
 3. Eloi Ortiz: 1h 51min

Pòdium femení MITJA

 1. Isabel Jiménez: 2h 15min
 2. Lucy Valentine: 2h 22min
 3. Núria Ginesta: 2h 24 min

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa