VadeVi
El míldiu encareix la producció d’un raïm que enguany es vendrà més barat
  • CA
Raïm afectat per aquest míldiu primerenc
Raïm afectat per aquest míldiu primerenc

!–akiadsense–>

El míldiu s’ha convertit en un maldecap més pel sector del vi. Un any molt plujós com aquest ha propiciat l’aparició d’aquest fong que troba en la humitat l’hàbitat perfecte per desenvolupar-se. El míldiu afecta a la fulla principalment però enguany com que l’afectació ha estat molt primerenca i també ha atacar el raïm, el rendiment de la planta se’n ressentirà.

El president del Col·legi i l’Associació d’Enòlegs, Joan Miquel Canals, explica en declaracions a Vadevi que aquesta anyada pel pagès serà especialment complicada “colliran menys raïm, tindran més costos derivats dels tractaments del míldiu i a més el vendran a un preu molt baix. És la tempesta perfecta”. Tot i així Canals no té clar si “és bo o dolent” que els rendiments siguin més baixos, tenint en compte tot el vi que no s’ha venut com a conseqüència de la crisi del coronavirus i la previsió de preus molt baixos. Ara bé, no té cap dubte que serà un any en el que “el pagès patirà, pels preus de venda de raïm baixos i per la despesa que haurà suposat la vinya, que serà més alta que les altres”.

Detall d'un pàmpol afectat pel míldiu
Detall d’un pàmpol afectat pel míldiu

!–akiadsense–>

El problema del míldiu és que que asseca les fulles que és precisament on es fa la fotosíntesi que permetrà que la fruita maduri. Normalment l’afectació comença més endavant, més entrat l’estiu, quan el raïm ja és més madur, però enguany ha estat molt d’hora i també ha afectat els grans de raïm.

Unió de Pagesos ja advertia que com a conseqüència d’aquest fong en algunes zones les pèrdues ja són del 100% i el president dels enòlegs explica que cal fer tractaments fungicides si no es vol arribar al setembre amb uns raïms que no hauran estat capaços de madurar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa