VadeVi
Catorze candidats opten a ser el Millor Sommelier de Catalunya
  • CA
Audrey Doré, Millor Sommelier de Catalunya 2017
Audrey Doré, Millor Sommelier de Catalunya 2017 aquest any serà membre del jurat | Ruth Troyano

!--akiadsense-->

Un total de 14 sommeliers, 6 més que l’any passat, aspiren al títol Millor Sommelier de Catalunya 2018 en el concurs anual que organitza l’Associació Catalana de Sommeliers (ACS). Aquesta edició se celebrarà a les Terres de Ponent, al restaurant La Boscana situat a Bellvís, després que l’any passat la cita va tenir lloc a l’Hotel- Restaurant Villa Retiro, a Xerta, a les Terres de l’Ebre.

Els aspirants que participen al concurs “Millor Sommelier de Catalunya 2018” són 11 homes i 3 dones: Marc Terés, Toni Albiol, Jaime Abel, Fernando Arés, Yassin Boudibent, Ivan Camps, Anna Casabona, Eric Figuerola, Natàlia París, Cristian Sánchez, Ferran Vila, Jordi Palau, Ismael Costa i Teresa González.

Els participants s’enfrontaran a una jornada intensa d’exàmens que començarà les 10.15h del matí del dilluns 25 de juny, amb una prova escrita. A les 11.45h, hi haurà les proves de decantació i tast de vi.

Un comitè tècnic seleccionarà els 3 millors concursants de les proves del matí i passaran a la final que se celebrarà a la tarda. A les 16.45 s’iniciaran les proves amb un test ràpid d’imatges, el tast de dos vins, la identificació de tres productes, la detecció d’errors d’una carta de vins, la presa de comanda i la decantació.

El jurat professional que els avaluarà està format per Carles Aymerich, Josep Pelegrín, Audrey Doré, Dani Martínez Felguera, Anna Vicens, Nan Ferreras, Jordi Bort i Sílvia Grimaldo.

A partir de les 19h, La Boscana acollirà un showroom amb vins de la DO Costers del Segre, obert als professionals del sector ,

La Nit del Sommelier 2018

Coincidint amb el concurs “Millor Sommelier de Catalunya”, l’ACS organitza anualment un sopar que reconeix els professionals del món del vi que han excel·lit durant el 2018. L’acte començarà a les 20.30h i està prevista la participació de més d’un centenar de persones. La Boscana oferirà un sopar d’estrella Michelin amb vins singulars de la DO Costers del Segre. En finalitzar el sopar, es farà públic el nom del Millor Sommelier 2018 i es lliuraran els premis de La Nit del Sommelier en les categories de Millor Celler, Millor Enòleg, Millor Comunicador i Millor Iniciativa i els reconeixements a la Millor Trajectòria i al Soci d’Honor. En l’edició anterior, Eva Vicens, directora dels Premis Vinari, va aconseguir el guardó com a Millor Comunicadora 2017.

També s’entregaran els diplomes als membres de l’Associació Catalana de Sommeliers que compleixen 10 anys com a socis.

L’ACS té com a objectiu desenvolupar i promoure el coneixement de la professió de sommelier, el coneixement dels vins i productes gastronòmics de tot el món i principalment de Catalunya, així com reforçar els vincles, l’amistat i la col·laboració entre els professionals del món del vi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa