VadeVi
El millor sommelier de Catalunya 2023 es decidirà a Reus

El concurs que tria el millor sommelier de Catalunya de l’any ja té data i lloc de celebració. Enguany, la cita que organitza anualment l’Associació Catalana de Sommeliers es trasllada a les comarques tarragonines coincidint amb el dia 27 de març. El mateix dilluns, però ja al vespre, es desvelaran els guanyadors en el marc de La Nit dels Sommeliers, durant la qual hi haurà el tradicional sopar i el lliurament dels guardons als professionals destacats de l’edició, així com altres reconeixements al sector vitivinícola català.

Promoure la professió de sommelier

El concurs que tria el Millor Sommelier de Catalunya té per objectiu desenvolupar i promoure el coneixement de la professió sommelier, així com el coneixement dels vins i productes gastronòmics de tot el món i principalment de Catalunya, diran des de l’ACS. I en aquesta ocasió, la convocatòria condueix els concursants fins a ciutat de Reus, concretament, cap a una de les sales del Círcol de Reus, una societat cultural i recreativa que des de 1852 hi ha a la cèntrica Plaça Prim de la capital del Baix Camp.

Poc després de finalitzar les proves, i mentre el jurat delibera, les persones assistents podran degustar i gaudir de vins de les denominacions d’origen tarragonines i, a continuació, ja tocades les 21:00 h, començarà la ‘Nit del Sommelier’ amb un sopar que tindrà lloc a les instal·lacions del Club Nàutic de Salou.

Premi a millor comunicador/a, millor celler i millor iniciativa solidària

Durant el sopar, a banda de fer públic el nom del Millor Sommelier de Catalunya 2023, es lliuraran diversos guardons atorgats a partir de les votacions realitzades pels associats de l’ACS. En aquest any 2023, les diferents categories tenen els següents candidats:

Millor comunicador/a: Per la implicació i tractament del món del vi des de la comunicació tenint present sempre a la sumilleria.

  • Margalida Ripoll: Cap de redacció de la revista Arrels, especialitzada en el sector del vi i l’entorn rural. Durant 6 anys, directora de Vadevi.cat i membre de l’organització dels Premis Vinari dels Vins Catalans.
  • Sergi Cortes: Director de la revista Cupatges, un dels mitjans històrics del sector a Catalunya. Darrerament Cortés ha posat també en marxa un nou suport comunicatiu anomenat Tánico, centrat en aportar informació més tècnica i més especialitzada del món del vi.
  • Sergi Bernet: Pel seu treball a diferents mitjans i plataformes digitals, especialment al canal Vins and Grapes.

Millor Celler: Per la seva trajectòria, producte, propostaenoturísticai vinculació als i les sommeliers.

  • Celler Gramona
  • Castell de Perelada
  • Celler Raimat
  • Vinyes Domènech

Millor Iniciativa Solidària en el món del vi durant l’últim any: Per la seva continuada acció social, fent servir el vi com a vehicle.

  • Associació Jeroni Moragas (Móra d’Ebre)
  • Fundació Mas Albornà (Vilafranca del Penedès)
  • Sobran Ignorantes (Alella)

Millor sala: Pel seu magnífic tractament del vi a la sala:

  • Els Comdals (Cervera)
  • Compartir (Cadaqués)
  • Cinc Sentits (Barcelona)
  • El Celler de l’Aspic (Falset)

Les votacions es poden realitzar fins a les 24.00 hores del dia 17 de març.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa