!--akiadsense-->

Finalment el Ministeri d’Agricultura posa sobre la taula mesures de caràcter voluntari per tal que s’hi puguin acollir els productors i elaboradors de raïm i fer front així als excedents generats per la manca de vendes durant la crisi del coronavirus.

Així s’habilitarà la verema en verd amb un ajut de 10 milions d’euros pels exercicis 2020 i 2021 en parcel·les complertes de vinyes amb denominació d’origen protegida de la verema 2020, dels quals, 4 milions d’euros s’abonaran amb càrrec a l’exercici 2020 i la resta amb càrrec a l’exercici 2021.

D’altra banda s’estableix un ajut a la destil·lació de crisi, pel vi a doll produït a l’estat espanyol per la campanya 2019-2020. El volum màxim de vi a destil·lar serà de 2 milions d’hectolitres dels que 0’5 milions seran de vins emparats per una denominació d’origen protegida i 1’5 milions d’hectolitres per a la resta de vins.

Juntament amb l’emmagatzematge extraordinari aquestes mesures volen contribuir a la remuntada del sector vitivinícola després de la crisi del coronavirus.

Nou comentari

Comparteix