VadeVi
La ministra Teresa Ribera rep el compromís dels cellers en la lluita contra el canvi climàtic
  • CA
Reunió FEV amb la ministra

!--akiadsense-->

El president de la Federació Espanyola del Vi (FEV), Miguel A. Torres, i el seu director general, José Luis Benítez, s’han reunit avui amb la Ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, a la que li han traslladat el compromís real del sector cellerista en la lluita contra el canvi climàtic i li han presentat alguna de les iniciatives concretes que la Federació està desenvolupant en aquest àmbit.

De la mateixa manera que fa uns dies amb el ministre Luis Planas, els responsable de la FEV han presentat a Teresa Ribera el pla d’actuació elaborat per la FEV per impulsar la lluita contra el canvi climàtic en la vinya, que conté una estimació del cost que tindria implantar un seguit de mesures concretes per adaptar la vinya a les noves condicions climàtiques. Des de la FEV s’ha demanat al Ministerio que exploti possible vies de finançament que permetin la implantació d’aquestes iniciatives en un sector fortament compromés amb la lluita contra el canvi climàtic.

A continuació, li han explicat a la ministra les novetats en relació al certificat Wineries for Climate Protection (WfCP), impulsat per la FEV en 2016, que estan enfocats a impulsar la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle. Exemple d’això és l’acord assolit recentment amb la Oficina Espanyola de Canvi Climàtic per simplificar i agilitzar el tràmit d’inscripció en el Registre d’Empremta de Carboni als cellers que disposin del certificat WfCP.

Finalment, el president i el director de FEV han pogut analitzar amb la ministra l’Avantprojecte de Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica i li han ofert la col·laboració del sector vitivinícola, l’afecció del qual al territori i consciencia mediambiental pot contribuir als objectius estratègics que persegueixi la Llei.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa