VadeVi
Mireia Torres deixa la presidència de la Plataforma Tecnológica del Vino
  • CA

La Barcelona Wine Week ha estat aquests dies epicentre del sector vitivinícola del món, i també ha esdevingut el punt de trobada dels membres de la Plataforma Tecnológica del Vino (PTV), que van decidir celebrar-hi, aquest passat dimarts 7 de febrer, la seva 34a junta directiva. Entre les decisions de la trobada, hi ha hagut un canvi en la presidència.

Mireia Torres, que feia cinc anys que assumia el càrrec, ha decidit no renovar i donar pas a noves cares per a presidir l’entitat. De fet, malgrat que els mandats són de quatre anys, ella n’ha assumit un de més perquè va entrar a substituir Penord Ricard que s’havia jubilat un any abans de finalitzar el període fixat. Sigui com sigui, la presidència de la FEV, doncs, passa de mans de la directora d’Innovació i Coneixement de Família Torres a Carlos Moro, de moment en funcions, i que s’espera que surti ratificat aquest pròxim mes de maig durant la pròxima Assemblea General de Socis.

Carlos Moro en una imatge recent | Foto: Bodegas Matarromera

Carlos Moro presideix una dotzena de projectes vitivinícoles sota set denominacions d’origen diferents de l’àmbit espanyol, entre els quals destaquen els cellers Matarromera, Emina, CM o Valdelosfrailes. És una persona íntimament compromesa amb la sostenibilitat i referent amb projectes d’I+D+i tant en l’àmbit nacional com internacional.

“La PTV és un motor extraordinari de la innovació que esdevé un element clau en la millora de la productivitat de les empreses del sector”, compartia el nou president a través d’un comunicat fet públic per la mateixa FEV. “Hem d’agrair que gràcies a la Federació avui dia ens coneixem millor i s’ha pogut creat un ecosistema on l’intercanvi de coneixement té un valor incalculable“, afegia.

El llegat de cinc anys

El comunicat també agraeix la feina feta per Mireia Torres en aquests cinc anys, durant els quals, diran ha aconseguit millorar el posicionament de la FEV, així com crear aliances estratègiques amb entitats del sector com l’OIV, el Comité Européen des Entreprises Vins, Institut Français de la Vigne et du Vin o el Cluster da Vinha e do Vinho e CoLAB VINES&WINES, entre d’altres. Durant el seu mandat també s’ha impulsat el primer projecte europeu Coppereplace.

Amb Mireia Torres, conclouen, es tanca una etapa durant la qual la PTV ha incorporat 77 nous socis que han mobilitzat 82 projectes per valor de més de 94 milions d’euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa