VadeVi
Miró Reserva Edició Limitada: pintant el vermut

Vermut Miró Reserva Edició Limitada by Queralt

Preu: 12,95 euros

Etiquetat en català

Tel. 977 312 958

Web: vermutsmiro.com

Ha plogut molt des de la primera vegada que Emili Miró i el seu fill Pere van començar a elaborar vermuts en una antiga fàbrica al bell mig de Reus, el 1957. I en tots aquests anys, a Miró no han abandonat la fórmula original ni les soleres velles de fusta on resten les mares del sabor del vermut de Reus, les que potencien el seu caràcter genuí tan mereixedor d’un lloc destacat a la història dels vins aromatitzats.

La casa Miró és un clàssic en el món dels aperitius. No obstant això, no ha parat de sorprendre amb les seves incursions en els àmbits de la gastronomia, l’art i la cultura local. I una mostra d’aquest compromís amb el talent ha estat la nova i elegant presentació de col·leccionista del vermut Miró Reserva, que ha sortit al mercat amb una edició limitada i etiqueta il·lustrada pel pintor Jaume Queralt.

Queralt (Tarragona, 1949) es va formar artísticament a l’Escola de La Massana de Barcelona. En la seva obra, utilitza tot tipus de tècniques i, fins ara, ha exposat en nombroses galeries de tot el món. A més, ha rebut diverses distincions com el 1r Premi Penagos de Madrid i dues vegades el 1r Premi Petit Palais de París, entre d’altres. Ara, s’ha engrescat amb el projecte de vestir una nova ampolla de l’emblemàtic vermut Reserva amb una tirada numerada de 3.000 ampolles. Un reconeixement a la creativitat artística del pintor i que està a disposició d’aquelles persones apassionades de l’aperitiu amb una manera molt original de beure’l.

Com tots els vermuts de la casa, el Miró Reserva està elaborat amb un cupatge de vins blancs de varietats de macabeu i airén, i una llarga maceració en fred d’herbes i plantes fresques. Entre elles, més de 50 tipus diferents, entre les que destaquen les herbes medicinals de la família de l’artemísia i la menta, pells de cítrics com la taronja, o plantes típiques mediterrànies com el romaní i el fonoll. La mescla acurada i proporcionada segons la fórmula secreta de la família, ens donarà el conjunt aromàtic i refrescant tan característic. A més, aquest mix reposa com a mínim un any en bótes de roure velles, amb el mètode de soleres (es passa d’una bóta a una altra), perquè els vermuts vagin madurant de manera més elegant i equilibrada. Al producte resultant se li afegeix una mica de sucre caramel·litzat, que l’ajuda a obtenir el color ambarí-marró tradicional.

Així doncs, el mateix procés creatiu d’una obra d’art, plena de colors, llums i ombres, i de tècnica acurada, s’aplica també al Miró Reserva, que busca una amalgama d’aromes, sabors, estructura, elegància i complexitat. En boca, és suau i de pas sedós. Es mostra molt fresc des de l’inici fins al final, amb records de les herbes i les espècies que aporten sensacions dolces, amb tocs de pell de taronja i regalèssia, i amb un postgust amarg i llarg.

Aquest vermut Reserva també farem bé presentant-lo a les postres. Ara que s’acosta la Quaresma, pot ser un perfecte acompanyant per als típics bunyols de vent. Si us atreviu a fer-los vosaltres mateixos i els acabeu amb una pinzellada de Miró Reserva, descobrireu el secret del mestre pastisser Christian Escribà, que ha introduït l’excel·lència del vermut en les seves creacions. Sinó, també podeu tastar-los des d’aquest cap de setmana en alguna de les seves pastisseries de Barcelona. Com veieu, el vermut pinta molt i molt bé!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa