VadeVi
Montsant i Terra Alta hauran de votar per renovar el Consell Regulador
  • CA
Eleccions als consells reguladors

!--akiadsense-->

!--akiadsense-->

Les eleccions als Consells Reguladors de les Denominacions d’Origen estan en marxa i només s’hauran de votar els nous vocals a la Terra Alta i a Montsant. A la resta, només s’ha presentat una candidatura per a cada un dels censos i per tant la setmana vinent els plens decidiran finalment qui serà les persones que els presidiran.

A la DO Montsant, els 4 censos tenen més d’una candidatura. Recordem que el cens A correspon a viticultors que estiguin adscrits a cooperatives, i en aquesta denominació s’han d’escollir 4 vocals, el cens B de viticultors no adscrits se n’ha de triar un, els cens C és dels cellers inscrits als registre del consell regulador però no al registre d’embotelladors del qual també se’n tria un i finalment el D, per la resta de cellers registrats, que a la DO Montsant se n’hauran d’escollir 4. Una situació inèdita que es resoldrà dia 30 de maig, en la jornada de votació. Un cop consituit el nou consell regulador es triarà la nova presidència que els últims 4 anys ha estat en mans de Pilar Just.

També dia 30 de maig es votarà a la Terra Alta, en aquesta denominació només en dos dels censos, el B i el D. Fa quatre anys, en les eleccions que van acabar amb la presidència de Joan Arrufí, també va fer falta votar però només a un dels censos dels elaboradors.

Tot i no haver-hi votacions a la resta de denominacions d’origen, no tot quedarà igual. Un cop constituits els consells reguladors seran els vocals del nou òrgan els que triaran la presidència i tot i que hi podria haver sorpreses en alguns dels casos ja està bastant clar qui quedarà al capdavant de cada una de les denominacions.

A la DO Penedès, Josep Maria Albet i Noya ja va anunciar que no repetiria a la presidència, després de 8 anys i tot apunta que el substituirà Joan Huguet de Can Feixes. A la DO Conca de Barberà, Mariona Rendé deixa la presidència però continua com a vocal i fonts de la denominació afirmen que la substituirà Bernat Andreu del celler Carles Andreu.

Una altra denominació en la que també hi haurà canvis encara que no es voti és a Tarragona. Josep Lluís Grogués continuarà com a vocal però deixa la presidència però no s’ha fet públic encara qui el podria substituir.

Xavier Alberti, Xavier Pié, Tomàs Cusiné, Joan Soler, Sal·lustià Àlvarez i Joaquim Batlle si no hi ha canvis d’última hora seran reelegits presidents de la DO Empordà, la DO Catalunya, la DO Costers del Segre, la DO Pla de Bages, la DOQ Priorat i la DO Alella respectivament. . Serà a principis de la setmana vinent en funció del calendari escolar de cada una de les denominacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa