Era enòleg i assessor de diversos cellers, també del lleidatà Costers del Sió (al territori de Costers del Segre) un gran expert i coneixedor de la regió vitivinícola de Castella i Lleó. Cèsar Muñoz (León, 1967) ha mort jove, a l’edat dels 55 anys, degut segons diverses fonts a complicacions derivades de la Covid-19.

A Muñoz se’l coneix i sempre es recordarà pel seu assessorament en el procés de fer vi a cellers com Montebaco, a Ribera del Duero, César Principe, a Cigales o Chivite Estate, a Navarra; tot plegat, sense oblidar que també va crear i embotellar als seus propis vins.

Cèsar Muñoz va guiar una sessió en el marc del cicle organitzat per la UEC ‘L’enòleg i els seus vins’ | Foto: UEC

Precisament, parlant dels seus vins i segons recorda la Unión Española de Catadores, Muñoz fou responsable “d’una fita històrica en el món del vi modern” en aconseguir “trencar motlles” amb el seu vi Leda Viñas Viejas 1998, que va sortir al mercat sense denominació d’origen i va guanyar premis que el van destacar com un dels millors d’aquella anyada.

Més enllà de la seva trajectòria vinculada a la Península, també fou responsable del projecte Srafas per la millora de la vitivinicultura búlgara, i l’empresa que dirigia també acompanyava i assessorava diversos projectes a l’Argentina i Xile.

El sector del vi n’ha lamentat la pèrdua a partir també de missatges compartits a les xarxes socials. “Vam tenir la sort de gaudir amb els seus vins i sobretot d’ell”, apuntaven des del perfil de la Unión Española de Catadores, “un autor genial i una persona que valia la pena conèixer per aquesta passió i coneixement que transmetia”. “Molt tristos per aquesta notícia”, compartien. “Una altra mala notícia pel sector del vi“, també apuntava des del seu perfil la comunicadora Mar Galván.

Descansi en pau.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa