VadeVi
Mor Ricard Pasanau, copropietari del celler Pasanau del Priorat

Ricard Pasanau (1947-2021), copropietari del Celler Pasanau de la Morera del Montsant, ha mort aquesta matinada a l’hospital Sant Joan de Reus a l’edat de 74 anys. Enginyer de formació, durant la seva vida professional va exercir la docència a l’Escola Camp Joliu de l’Arboç.

Com a viticultor de la DOQ Priorat; als anys vuitanta es va fer càrrec de les vinyes que havia cultivat el seu avi: Joan Pasanau i va fer créixer la propietat amb l’adquisició de terres, plantant noves varietats i renovant els sistemes de cultiu. L’any 1995 els tres germans Pasanau: Joan, Albert i Ricard van construir el celler Pasanau.

Fou, també, el primer president de l’Agrupació de Defensa Vegetal (ADV) de la DOQ, i va formar part del Centre d’Iniciatives del Priorat; de la Junta del Parc Natural del Montsant i va ser escollit regidor a l’Ajuntament de la Morera del Montsant, on va impulsar, entre d’altres, la Festa del Vin Blanc. Així mateix, també va estar estretament vinculat amb la Cartoixa d’Escaladei, on va participar molt activament en el Congrés del 8è centenari de Scala Dei i va ser nomenat canceller de la Confraria dels Sans Cartoixans.

Des de l’any 1993 i fins l’actualitat en Ricard Pasanau va estar estretament vinculat al Consell Regulador de la DOQ Priorat on col·laborava amb les comissions de viticultura i territori; essent un gran defensor de les pràctiques naturals i respectuoses amb la vinya i el medi ambient. La seva implicació amb la història de la DOQ Priorat el va portar, fins fa ben poques setmanes, a participar en la confecció d’un treball cronològic de la DOQ Priorat, que està impulsant el Consell.

El funeral es celebrarà aquest dimecres 18 d’agost a les 11h a la parròquia de la Morera de Montsant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa