Enric Nadal i Rigol, segona generació de Caves Nadal, ha mort aquest diumenge 30 de gener a l’edat de 89 anys. El seu fill Xavier Nadal, actual director de l’empresa, assumeix el compromís de mantenir viu el seu llegat.

Hereu del fundador Ramon Nadal Giró, va impulsar la modernització del celler i la introducció de les primeres visites enoturístiques. Durant la seva etapa al capdavant de l’empresa, Enric Nadal i Rigol va assentar les bases dels actuals valors de la marca: collita pròpia, varietats autòctones, llargues criances i un control exhaustiu de tot el procés per oferir escumosos de qualitat.

La vetlla serà aquest dilluns, de 17 a 21h al Tanatori de Vilafranca del Penedès i la missa de comiat serà demà a les 12h a l’església del Pla del Penedès.

DEP.

Can Nadal de Boadella | web del celler

Els orígens del Can Nadal es remunten al segle XVI

Can Nadal de la Boadella va ser fundada a primers del segle XVI. El pergamí signat pel notari Francesch Berthomeu l’any 1510 en certifica la propietat de la finca a nom de Pere Nadal, situada al terme de Torrelavit, al Penedès.

Segons aquesta documentació històrica, l’Heretat Nadal, ha seguit la tradició catalana passant de pares a fills a través de la figura de l’hereu. Fonts del celler comparteixen que mai s’ha deixat de conrear la vinya ni d’elaborar vi, ni tan sols en els anys més difícils de la Guerra Civil (1936-39), quan una part de la finca va ser expropiada per construir-hi un camp d’aviació.

Malgrat l’expropiació, l’aleshores propietari, Ramon Nadal Giró -pare de l’Enric Nadal-, va poder recuperar les vinyes l’any 1941 i va construir, a vint metres sota terra, la cava fundacional, que encara avui té cura dels productes del celler. Enric Nadal va donar continuïtat a aquest projecte de vins i escumosos Corpinnat, deixant ara l’herència al fill Xavier Nadal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa