VadeVi
Mor Noah Gordon, autor d’El Celler’, als 95 anys
  • CA

L’escriptor Noah Gordon ha mort aquest dilluns als 95 anys, segons ha anunciat la família amb un comunicat al web oficial de l’escriptor. Autor de ‘best sellers’ com ‘El Metge’ també va dedicar una de les seves publicacions al món del vi, en una obra que va ubicar al Penedès del segle XIX.

El celler narra la història d’un jove de família de viticultors humils que aconsegueix tenir el seu propi celler. Gordon, amb vincles amb Catalunya perquè hi té un fill que està casat amb una catalana, va triar les vinyes com a escenari d’un relat on mostra el seu coneixement d’un món que va descobrir a partir de la primera visita a l’Estat espanyol l’any 1990.

“Era una experiència nova, perquè havia viscut fins aleshores sense vi i a poc a poc vaig anar sentint estima per aquest món i gairebé es va convertir en una obsessió”, deia coincidint amb la seva visita a Catalunya per presentar la novetat editorial. Per poder documentar-se bé, va parlar amb cellers i tavernes que li van ajudar a definir el personatge protagonista.

Noah Gordon va néixer l’11 de novembre del 1926 i era periodista de formació i màster en anglès i escriptura creativa per la Universitat de Boston. Havia treballat com a editor i com a periodista en diferents publicacions, amb predilecció pels temes de l’àmbit científic, tasques que compaginava amb l’escriptura de novel·les. La família n’ha anunciat el decès en un comunicat on diu que “ha mort en la privacitat de la seva llar”, i explica que just acabava de celebrar el 95è aniversari “amb molta alegria i agraït per la llarga i fructífera vida que ha viscut”. També lamenta que “deixa un gran buit” i que la seva memòria “restarà per sempre en la seva família estimada”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa