Era molt jove i ha marxat d’una manera molt inesperada. Rodrigo Burgos Ortega ha mort a l’edat de 44 anys a causa d’un ictus del qual no s’ha pogut recuperar.

Rodrigo Burgos, en una imatge recent | Font: Twitter

Llicenciat en Patrimoni Històric per la Universitat de Burgos, va estar vinculat durant la seva vida professional a diversos museus de l’Estat. Des del Museu del Llibre a la mateixa ciutat de Burgos, fins a la seva darrera feina que el va dur l’any 2019 a dirigir el Museu Mega (Museu d’Estrella Galícia), d’A Corunya. Pel camí, havia format part de projectes íntimament vinculats amb el món del vi.

L’any 2014 va començar com a responsable del Museu del Vi Pagos del Rey, obert l’any 2014 a Toro. I tres anys més tard, va ser nomenat president de l’Associació de Museus del Vi d’Espanya. Sumat a aquesta experiència, durant el període 2013 i 2015 també va exercir de professor al Màster de Gestió Cultural de la Universitat Carlos III de Madrid.

“Sempre en el nostre record”

Moltes persones han lamentat la inesperada mort de Burgos. Amics i companys de les entitats on havia estat vinculat professionalment han compartit sentits missatges a través de les xarxes socials. “Avui ha mort el company Rodrigo Burgos Ortega”, publicaven al perfil de Museos del Vino, “excel·lent persona i gran professional que va ostentar la presidència de l’Associació de Museus del Vi d’Espanya, i la direcció del Museu del vi de Pagos del Rei en Morales de Toro”.

“Avui és un dia terriblement dur per a tots qui formem part d’aquesta Corporació”, compartia el president executiu de Corporación Hijos de Rivera a través del seu perfil a LinkedIn. “Un company ha marxat, Rodrigo”, i enviava “la més profunda abraçada a la família i a tothom”. “Rodrigo sempre estaràs en el nostre record”, lamentava.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa