VadeVi
El Most Festival exporta el cinema del vi a l’Argentina i Uruguai
  • CA
Els Most s'ajorna pel coronavirus

!--akiadsense-->

El Festival Internacional de Cinema del Vi ha exportat el seu segell a dos països amb tradició vitivinícola destacada del Con sud com són l’Argentina i l’Uruguai, que veuran projectar una selecció de llargmetratges i curtmetratges emesos en prèvies edicions del Most a Catalunya. D’aquesta manera, s’estrenen a l’escena internacional en l’any de la seva desena edició que celebraran també als territoris habituals -Penedès i Priorat- el proper mes de juny. Recordem que l’any passat es van veure obligats a anul·lar les projeccions degut al Coronavirus.

Aquesta primera col·laboració transatlàntica té com a objectiu teixir punts en comú entre les cultures del vi d’arreu del món i neix com a resultat de l’amistat i cooperació entre els organitzadors del Most i el Fondo Vitivinícola argentí. “Junts tracem una ruta de treball entre Catalunya i Mendoza amb la cultura vitivinícola com a pont. Aquest cicle serà l’oportunitat de veure com el vi pot explicar històries de maneres diferents i meravelloses”, explica Carmen Pérez, del Fondo Vitivinícola.

El cicle De Catalunya a Mendoza: Most al Sur, que s’estrena aquest dimecres 17 de març i s’allargarà fins el dia 31 del mateix mes, el Most posa la primera pedra al que ha d’acabar esdevenint una filial a Mendoza, una de les principals regions del vi de l’Argentina.

Programació Argentina
  • 17 de març: Vitis Prohibita (Stéphan Balay, França, 2019)
  • 25 de març: Priorat (David Fernández de Castro, Catalunya, 2016)
  • 31 de març: curtmetratges
  1. Fin (Álvaro García Company, Espanya, 2018)
  2. Patchwork (María Manero Muro, Espanya, 2018).
  3. Con estas manos (Íñigo Eguren, Espanya, 2013).
  4. Santa Sangría (Roser Tanambum i Baptiste Grandin, França, 2019).
  5. Las Voces del Vino cap. 1 (Alejandro Biondo / Fondo Vitivinícola Mendoza, Argentina 2019).

Most al Sur, Festival Internacional de Cine del Vino

!--akiadsense-->

D’altra banda, el festival també ha consolidat els seus llaços amb Canelones, la regió de major tradició vitivinícola d’Uruguai, i aconsegueix armar una primera versió en aquest país sud-americà amb un desplegament de l’oferta cinematogràfica catalana. Ho fa acompanyat per la Filmoteca de Catalunya, de l’ICEC, de l’Institut Ramon Llull, i de l’INCAVI.

Gràcies al suport del departament de Canelones i del govern de la capital, Montevideo, amb la implicació de la Cinemateca Uruguaya i del segell enoturístic charrúa Los Caminos del Vino, el Most Festival podrà programar durant la primera setmana de juliol una quinzena de sessions de cinema amb pel·lícules del vi, films clàssics de la cinematografia catalana i dos dels treballs més destacats del cinema català contemporani.

Programació del Most Sur-Uruguai
  • Priorat (David Fernández de Castro, Premi Vi Català al Most 2016)
  • La vinya i la banya (Raimon Coll, premi del jurat a Oenovideo 2017).
  • 40 hectàrees. La terra i el pagès (Pep Puig, premi Vi Català Most 2018 i premi Oenovideo 2019).
  • La vida en sombras (Lorenzo Llobet Gràcia, 1949).
  • Cuadecuc, vampir (Pere Portabella, 1971).
  • Incerta glòria (Agustí Villaronga, 2017).
  • La hija de un ladrón (Belén Funes, 2019).
  • Las Voces del Vino cap. 1 i 2 (Alejandro Biondo / Fondo Vitivinícola Mendoza, Argentina, 2019).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa