El Most Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava ja ho té tot a punt per a celebrar la seva cinquena edició. Dijous 5 de novembre es dóna el tret de sortida amb la projecció per primer cop de la nova pel·lícula de Dani de la Orden “Barcelona Nit d’Hivern” i el programa s’allarga amb una trentena més de productes de diversos àmbits del cinema català i internacional.

Organitzat per Vinseum, el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, i el Cine Club Vilafranca, el Festival manté com a objectiu apropar al màxim de gent possible la fusió entre el llenguatge cinematogràfic i el món del vi, una “harmonia perfecta” en paraules dels responsables d’aquest festival. Xavier Fornos i Manel Balaguer es mostren satisfets de la trajectòria d’aquests cinc anys però busquen nous al·licients per a continuar innovant. “Cada projecció és un petit esdeveniment social, volem que la gent s’ho passi bé i que repeteixi”, explica Fornos en l’acte de presentació a Barcelona. De fet, a tall d’exemple, s’oferirà un tast de vins just després de cada projecció de “Secció Oficial Collita”, on els assistents podran comentar la pel·lícula també, en alguns casos, amb els seus directors.

El Festival Most s’estructura en diverses seccions, entre les quals aquesta “Collita” que enguany té programats 21 treballs entre documentals, pel·lícules de ficció i vídeos promocionals sobre el món del vi i la vinya. Enguany, aquesta secció comptarà també amb dos llargmetratges de ficció: Vinodentro, on s’explica la trama de Giovanni Cutton quan tasta el vi per primer cop a la vida; i Toastmaster on la història gira al voltant de tradicions familiars al voltant del “mestre del brindis”.

Completant aquesta programació, hi haurà la secció de les pel·lícules “Gran Reserva”, és a dir, aquelles que s’estrenaran comercialment en els propers mesos. “Barcelona nit d’Hivern”, de Dani de la Orden, inaugurarà aquesta secció -i, com dèiem, el Festival-; i diumenge 8 de novembre es projectarà Mustang, el film que França presenta als Òscar 2015 i que narra la història de cinc germanes òrfes al nord de Turquia. Dissabte 14, es presenta Mia Madre, de Nanni Moretti, en el que diuen és el seu treball més autobiogràfic. En la clausura, que tindrà lloc diumenge 15 de novembre, es podrà veure La novia, una adaptació de Bodas de Sangre de García Lorca que dirigeix Paula Ortiz.

El “Brot” és una secció de curtmetratges que, en tres sessions, oferirà fins a 25 treballs diferents. I, per als més petits, el Mini Most Filmets que mantindrà entretinguda a la canalla de la família.

La programació completa es pot consultar aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa