VadeVi
Música i vi català a Monvínic al Festival de Jazz de Barcelona

Enguany serà el tercer consecutiu que Monvínic programa activitats coincidint amb el Voll Damm Jazz Festival de Barcelona. Foto: Michael Weintrob

Durant la 44 Edició del Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona, Monvínic participarà per tercer any consecutiu amb diverses activitats on la música i, per descomptat, el vi, seran els protagonistes. Tots els actes tindran lloc a Monvínic (C/Diputació, 249)

El 12 de novembre tindrà lloc la Paolo Fresu Monvínic Experience, que ja va ser un èxit rotund en les seves passades edicions i que s’ha convertit en un dels actes fonamentals de l’any en aquest centre cultural del vi. Per a Sergi Ferrer-Salat, propietari de Monvínic, “a través d’aquesta experiència musical-vínica, es pretén rendir un homenatge únic a l’apassionada labor d’aquells vignerons els vins dels quals han emocionat als nostres sommeliers durant l’any”. El trompetista italià Paolo Fresu durà a terme un concert en solitari a Monvínic amb vuit peces creades per ell i harmonitzades amb vuit vins de diferents cellers catalans. L’actuació explicarà a més amb la moderació de l’escriptor i periodista Màrius Carol, així com amb els vuit cellerers els vins dels quals es tastaran: Jaume Gramona, de Gramona (Celler Batlle 2002, DO Cava); Gerard Jané, de Jané Ventura (Macabeu Finca Els Camps 2010, DO Penedès); Enric Soler, de Cal Raspallet (Nun Vinya dels Taus 2011, DO Montsant); Joan Asens, d’Orto Vins (Les Tallades de Cal Nicolau 2010, DO Montsant); Didac Soto, de Mas Estela (Vi de Lluna 2007, DO Empordà); Fredi Torres, de Saó del Coster (Terram 2008, DOQ Priorat); Josep Maria Pujol-Busquets, d’Alta Alella (Mataró Dolç 2010, DO Alella); i Jaume Serra, de Masia Serra (INO, DO Empordà).

L’activitat es farà a les 20:30 hores i té un preu de 55 €.

Altres activitats

La segona activitat que tindrà lloc a Monvínic, dimarts 13 de novembre a les 18h, serà la “Downbeat Blindfold & Winefold Test”, conduït per Ted Panken, columnista de jazz de la revista “Downbeat”, i encarregat d’escollir la música. El trompetista Paolo Fresu serà de nou el protagonista en aquest “blindfold test” –escoltar música sense saber de qui és–, i el públic que ho desitgi podrà degustar vins escollits prèviament pel sommelier César Cánovas, d’acord amb la música que es va a escoltar. L’entrada serà lliure, i el tast de vins opcional tindrà un preu de 26 €.

A més a més, dimecres 28 i divendres 30 de novembre a les 18h hi haurà les dues sessions “Some Enchanted Pairings” al voltant de 12 cançons de l’anomenat “American Songbook”. Will Friedwald, col·laborador de The Wall Street Journal i autor de llibres com la biografia autoritzada de Tony Bennett i una biografia musical de Frank Sinatra, triarà dues versions per a cada cançó, la més sublim i la més estrafolaria, i parlarà de cada cançó i de cada cantant per resumir un segle de música vocal. Els sommeliers de Monvínic triaran un vi per a cadascuna de les cançons. Es tastaran 12 vins harmonitzats amb les següents cançons: Star Dust; The St. Louis Blues; Mack The Knife; O el Man River; Body And Soul; I Got Rhythm; As Time Goes By; Night And Day; Stormy Weather; Summertime; My Funny Valentine; Lush Life. El preu de cada sessió serà de 26 €.

Reserva de places per telèfon: 93 272 61 87.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa