VadeVi
Música, vi i tines per mostrar el patrimoni enològic del Bages
  • CA

Concert a les Tines de les Tosques. Foto: DO Pla de Bages

Dissabte passat un màgic concert d’Arturo Blasco a la guitarra i Nacho López al violí va omplir de notes les Tines de les Tosques, en el marc del patrimoni d’interès cultural al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

L’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb els ajuntaments de Pont de Vilomara, Mura i Talamanca i la Denominació d’Origen del Pla de Bages, van organitzar aquest esdeveniment, ple de sensibilitat, on es van aplegar arquitectura, historia, natura, gastronomia, vi i música.
L’acte va ser presentat per Cecilio Rodríguez, alcalde de Pont de Vilomara i Rocafort; Valentí Roqueta, president de la DO Pla de Bages i Josep Oliva, diputat delegat de l’Àrea de Benestar social, Salut pública i Consum de la Diputació de Barcelona
L’evidència del valor d’aquest patrimoni és absoluta, tal com ha constatat l’historiador Llorenç Ferrer i Alòs en el magnífic llibre Tines a les Valls del Montcau, editat l’any 2005 pel Consorci de les Valls del Montcau, o altres autors d’estudis publicats anteriorment que s’esmenten en la mateixa bibliografia d’aquest llibre.
Fets tan rellevants com la presentació l’any passat de la recuperació del vi de les Tines, a càrrec de Valentí Roqueta, o, en aquests moments, el reconeixement del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el procés de declaració de Bé Cultural d’Interès Nacional, Zona d’Interès Etnològic, són claus en la posada en valor i reconeixement d’aquest patrimoni.
D’aquesta manera i amb aquest objectiu, es va desenvolupar el Concert de les Tines, amb música original i inspirada en aquest patrimoni cultural, a càrrec d’Arturo Blasco a la guitarra i Nacho López al violí.
Amb aquesta composició d’Arturo Blasco, els dos músics professors de l’escola de Jazz de Barcelona i col·laboradors del Centre Experimental de les Arts de Vallgrassa, al Parc del Garraf, van posar un llaç d’art a la suma d’aquests patrimonis, arquitectònic, cultural i natural.
A tot plegat s’hi va afegir una degustació del vins de la DO del Pla de Bages, i un petit aperitiu del restaurant Cal Carter de Mura, una representació del patrimoni enogastronòmic del territori que, adherits al programa ‘Parc a taula’ van oferir l’ànima gustativa d’aquestes terres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa