VadeVi
Nadal fa el pas cap a la viticultura ecològica
  • CA

Nadal ha fet el pas cap a la viticultura ecològica i ha inscrit, des de l’agost de 2015, les 100 hectàrees de la Finca Nadal de la Boadella al Consell Català de Producció Agrària Ecològica (CCPAE). El celler de Torrelavit començarà a etiquetar les ampolles dels seus vins blancs nobles i caves amb el segell ECO a partir de la collita 2018.

Aquest pas es la culminació d’un llarg procés que ha portat Nadal a aplicar sempre tècniques de cultiu que tinguessin cura de l’entorn, protegint alhora la salut del consumidor i del productor.

La sensibilitat i el respecte per la flora i la fauna autòctones i la recerca constant de la qualitat en els seus productes han portat el celler a aplicar acurades tècniques de cultiu en les més de 40 vinyes que envolten el celler, la cava i la casa pairal. El detallat coneixement dels ceps, l’aptitud de les terres per produir raïm de primera qualitat i la dilatada experiència en l’elaboració artesanal de vins blancs i caves ha estat el motor que ha impulsat Nadal generació rere generació.

Nadal ha apostat, des dels seus orígens, per l’ús controlat de productes químics per assegurar la qualitat, sense perjudici de l’entorn i a un preu socialment just. La confirmació del canvi climàtic, al llarg dels últims vint anys, ha estat clau perquè el celler fes un pas ferm cap a una viticultura lliure de pesticides, herbicides i fertilitzants artificials, ja que en un nou context climatològic la lluita contra les plagues amb productes ecològics permet garantir els estàndards de qualitat associats històricament a la marca Nadal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa