Un moment de la presentació del nou xarel·lo vermell a la premsa especialitzada

Nadal amplia aquest any la seva carta de referències amb un nou vi blanc sec elaborat 100% amb la varietat xarel·lo vermell plantada a la pròpia Finca Nadal de la Boadella. El nou vi, que sortirà al mercat la primera quinzena d’abril, s’anomena X Nadal, el mateix nom que incorporarà a partir d’ara el xarel·lo blanc que fa anys que elabora el celler, un clàssic en la seva categoria que ha estat mereixedor de diversos reconeixements i que s’ha consolidat en el mercat com un dels xarel·los de bandera del Penedès.

Així, doncs, els dos vins secs de Nadal apareixeran al mercat com dos germans bessons, el xarel·lo blanc en ampolla verda i el xarel·lo vermell en ampolla blanca per mostrar el color. El disseny de la nova etiqueta pretén transmetre la senzillesa i la personalitat de dos vins elaborats amb la varietat per excel·lència del Penedès i, al mateix temps, facilitar al consumidor la identificació del producte a les prestatgeries del comerç especialitzat.

De l’X Nadal Xarel·lo Vermell se n’han elaborat 4.533 ampolles amb raïm procedent de la vinya Ton. El 10 d’octubre es varen collir 5.660 kg que, després d’una curta maceració es van premsar obtenint 36 hl. de most. Des de mig novembre, amb la fermentació alcohòlica finalitzada, el vi ha estat afinant-se en dipòsit d’inoxidable. Aquest vi es podrà adquirir al preu de 10€ l’ampolla de 75cl.

De l’X Nadal Xarel·lo Blanc se n’han elaborat 27.954 ampolles amb raïm procedent de les vinyes Tòria, Barraca, Borregaire i Pau Ros . El 2 i 3 d’octubre es varen collir 43.660 Kg de xarel·lo blanc que, després d’una acurada vinificació i afinament del vi, es podrà adquirir a 7€ l’ampolla de 75cl.

Els primers vins del celler de producció integrada

Els dos xarel·los de Nadal són els primers vins del celler que es comercialitzen amb el segell que certifica que el conreu de les vinyes i el procés d’elaboració s’ha fet seguint els principis que estableix la producció integrada, identificat a l’etiquetatge amb una marieta. El Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya i el Consell Català de la Producció Integrada garanteixen aquesta certificació.

La producció integrada és un sistema de conreu sostenible que es troba entre la viticultura convencional (la que practiquen una majoria de les DO del món) i l’ecològica.

Consisteix en obtenir productes de màxima qualitat minimitzant l’ús de fitosanitaris i adobs, juntament amb la racionalització dels mètodes de producció.

Nadal, des dels seus orígens ha aplicat sempre tècniques de cultiu que tinguessin cura de l’entorn, perquè el paisatge i l’estima per les vinyes ha estat un dels valors que s’ha transmès de generació en generació fins els nostres dies. Avui, amb Xavier Nadal al capdavant, el celler ha aconseguit que aquest esforç es vegi reflectit a les primeres ampolles dels seus vins amb un segell que avala els valors de respecte pel medi ambient i la flora i la fauna autòctones i de protecció de la salut del productor i el consumidor, principis que Nadal sempre ha intentat transmetre amb els seus productes.

Les primeres ampolles de Cava Nadal amb el segell de producció integrada sortiran al mercat l’any 2016, un cop completats els 15 mesos de criança en ampolla que s’estableixen per al Cava Reserva.

Enoturisme 2015: activitats per a tots els gustos i totes les edats

Al llarg d’aquest 2015, Caves Nadal potenciarà la seva oferta enoturística amb activitats dirigides a les famílies amb nens amb la Visita Familiar. Mentre els pares visiten les instal·lacions del celler i participen en els tastos de vins i maridatges, els més menuts descobreixen els secrets de la vinya a través d’un joc de pistes dirigit per monitors especialitzats i durant l’època de la verema tenen l’oportunitat de tastar most i maridar-lo amb xocolata.

Fa més de deu anys que Nadal va apostar decididament per oferir activitats enoturístiques als seus clients amb l’objectiu d’apropar-los al Penedès i descobrir el paisatge. Les visites al celler i els maridatges amb formatge, ibèrics o xocolates s’han consolidat en el conjunt de tota l’oferta, però cada cop són més els visitants que demanen visites més personalitzades. És en aquesta línia que Nadal ja va incorporar l’any passat la visita Gran Reserva de Collites Singulars, que ofereix al visitant l’oportunitat conèixer més detalls del procés d’elaboració dels vins i caves i un tast més complet per assaborir diferents anyades.

La recent remodelació de les instal·lacions del celler han permès destinar els antics despatxos en una sala de tast amb capacitat per a una quarantena de persones. Aquesta sala i altres dependències de menor capacitat del celler s’ofereixen també per a activitats en grups o reunions d’empresa.

Per últim, la jornada enogastronòmica de Tastos i Maridatges que se celebra a la primavera als jardins de la Finca Nadal de la Boadella atrau cada cop més visitants i s’ha convertit en un referent indiscutible del Penedès i en una cita ineludible per als professionals de l’hostaleria que volen descobrir nous productes gastronòmics de proximitat maridats amb els vins i caves Nadal.

Els clients que formen part del col·lectiu d’Amics de Caves Nadal poden gaudir al llarg de tot l’any d’un programa d’activitats específic a uns preus avantatjosos. Un taller exprés per aprendre a fer paelles, un tast de productes de proximitat per elaborar un menú nadalenc o un maridatge astronòmic al mig de les vinyes són algunes de les activitats de més èxit que s’han consolidat en el programa.

Teatre a la cava

L’èxit de l’estrena a la cava fundacional del monòleg El Sommelier, protagonitzat per Fermí Fernàndez i dirigit per Toni Albà, ha fet decidir el celler a incorporar el teatre i les arts escèniques en el seu programa regular d’activitats. Durant aquest 2015, la cava fundacional tornarà a ser l’escenari de la reposició d’El Sommelier.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa