Alex Corrio i Jordi Vicente presentant el nou vi K22

Alex Corrio i Jordi Vicente presentant el nou vi K22 | E.B.

!--akiadsense-->

Un blanc que desborda frescor, amb aromes de fruita blanca i tropical, amb un fons mineral-salí i records a un estil de vi bourguignon, dels mítics vins que es comparteixen en grans àpats. De la mà del viticultor Laurent Corrio, afincat a Vilafranca del Penedès, des d’on amb la seva dona, Irene Alemany, són capaços de fer vins fins que s’han guanyat una gran reputació a nivell mundial i un lloc en les millors cartes de restaurants d’alta gastronomia.

I fruit d’una bona amistat amb Jordi Vicente, expert en gastronomia i begudes de l’Hotel Arts de Barcelona, van acceptar el repte d’idear un vi que s’adeqüés a l’oferta gastronòmica del restaurant Enoteca, amb 2 estrelles Michelin, que allotgen a la part baixa de l’hotel i que està liderat pel xef Paco Pérez.

Corrio explica que ha estat un any de treball conjunt amb tot l’equip de l’Hotel Arts per decidir el cupatge d’aquest K22, que duu un 90% de xarel·lo envellit amb bótes de roure francès noves i velles durant 10 mesos, i una punta de chardonnay, per donar-li una mica més d’estructura i pes en boca. Difícil no enamorar-se de la seva intensitat i rodonesa amb què elabora tots els vins Alemany i Corrio, una de les joies que té el Penedès.

K22 nou vi d'Alemany i Corrio

Des de l’Hotel Arts i l’Enoteca aposten per implicar-se més en projectes amb personalitat i de proximitat. Defensen amb orgull aquest tipus de productes, donant suport a petits productors i, alhora, amb sensibilitat de les noves tendències de mercat, explica Jordi Vicente. Així, per ells, crear un vi exclusiu que transmetés l’essència del país, que fos únic i molt gastronòmic, i poder-lo fer amb un productor del renom de Alemany i Corrio, “ha estat un somni fet realitat”.

Per Corrio, que en un tast dirigit aquest dijous a l’Enoteca ha desgranat les parts del cupatge d’aquest vi per la present collita de 2017, ha trobat genial la combinació dels xarel·los criats amb bótes noves i usades i el chardonnay amb bóta nova. “És el millor blanc que he fet”, declara amb passió. I passió n’hi ha en tot el procés dels seus vins, des d’una viticultura de “lutte raisonnée” (de gestió sostenible, orgànica i profilàctica a la vinya) a una mínima intervenció al celler, on acaba totes les seves ampolles a mà, posant les etiquetes i les càpsules una a una.

Detall del  tap del K22 el vi exclusiu de l'Enoteca feta per Alemany i Corrio
Detall del tap del K22 el vi exclusiu de l’Enoteca feta per Alemany i Corrio | E.B.

!--akiadsense-->

Del K22 ha estat tot pensat perquè sigui recordat. El nom respon a la localització de la parcel·la de la vinya, el quilòmetre 22 de la carretera a Olesa de Bonesvalls. Una etiqueta minimalista i elegant ideada pel dissenyador penedesenc Pere Pagà. I fins l’últim detall. Quan lleves el tap de suro que té inscrit el nom d’Enoteca Paco Pérez Barcelona, l’únic restaurant on se servirà aquest vi, fins que les 330 ampolles de l’anyada 2016 s’exhaureixin… Tant Vicente com Corrio ja estan expectants i emocionats per la propera col·laboració, la de la recent collita 2017 que, diue, es presenta excel·lent.

Nou comentari

Comparteix