VadeVi
SomBacus, l’empresa que ofereix tastos de vins en línia des del sofà de casa
  • CA
SomBacus
SomBacus | SomBacus

!--akiadsense-->

Molt sovint, els amants del vi no van a fer tastos perquè hi ha una barrera generada per la incomoditat de no tenir pou coneixements. SomBacus és una empresa que vol trencar aquesta barrera, el “jo no en sabré” o el “què hi faré allà?”, introduint unes nocions bàsiques als amateurs del sector. Aquest projecte ha nascut amb la vocació d’acostar el món del vi a tots els públics. Oriol Capdevila, impulsor d’aquest projecte, ha explicat a ‘Vadevi’ que, precisament, les persones darrere SomBacus no són “professionals del sector sinó aficionats” i que és precisament a qui va especialment dirigida aquesta empresa, a “aquella gent a qui agrada el vi”. Capdevila també ha posat de relleu que “a comarques es fan poc tastos de vins” i que, quan se’n fan, sovint són en dies o hores en què la majoria de la població no hi pot anar. Així doncs, perquè les circumstàncies físiques, personals o territorials no siguin una excusa per no anar a un tast de vins, SomBacus es posa en marxa per “portar-ho a casa amb la màxima comoditat possible”, com explica el mateix Capdevila, que insisteix en la idea de “trencar la barrera” i apropar el vi a tothom.

Així, qui adquireixi un dels packs de tast rebrà tres vins catalans, una guia de tast i un enllaç d’un vídeo en què un professional guiarà el tast, un expert que, en els primers packs, és la sommelier Fina Juez. D’aquesta manera, el client podrà fer el tast on, quan i com vulgui, parant el vídeo, retrocedint-lo o repetint-lo si li convé.

Tots els tasts de vins que proposa SomBacus són de vins catalans, perquè l’empresa vol reivindicar la qualitat dels vins de Catalunya. Per això, inicialment ja compta amb quatre packs de vins de sis Denominacions d’Origen catalanes diferents, amb la voluntat de tenir, en els mesos vinents, un ventall més ampli i que inclogui productes de les dotze DO. La diferència entre el vi blanc, el rosat, el negre i l’escumós és tan abismal com afí a la vegada. Tots aquests vins segueixen el procés de vinificació emprat des de temps ancestrals. No obstant això, cadascun té unes característiques de transformació que el fan diferent i únic. Als tasts de SomBacus, es vol que els consumidors aprenguin tot això, però sobretot que tingui els coneixements per a gaudir del vi com a testimoni de cultura, tradició, terra, passió, territori.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa