VadeVi
Neix ‘Cellers Singulars’ per posar en valor la DO Tarragona

L’Associació de Cellers Singulars de la DO Tarragona neix amb la voluntat de promocionar i donar a conèixer els cellers i els vins d’aquesta denominació.

Els productors que formen part de l’Associació són joves emprenedors amb voluntat de futur, que volen donar valor al territori, als cellers, als vins i a la DO Tarragona.

Els Cellers Singulars són petits grans cellers, familiars, amb clara vocació enoturística que volen crear sinergies, treballar amb xarxa per créixer i treballar pel territori.

La DO Tarragona és una de les denominacions d’origen més antigues de l’estat, amb una gran diversitat de vins i cellers, la seva àrea de protecció compren la Ribera d’Ebre i les comarques del Camp de Tarragona; Alt Camp, Baix Camp i el Tarragonès, aquesta diversitat és la que la fa rica. I en aquest sentit els Cellers Singulars volen treballar, donant caràcter a la seva identitat, al seu origen i potenciar-lo.

A partir d ́ara les seves línies principals seran potenciar la promoció dels cellers i dels seus vins, així com de la DO. Pretenen fer diversos actes a Tarragona i a Barcelona amb especialistes dels sector vitivinícola català i de la restauració i estaran presents en diversos esdeveniments tant a nivell nacional com internacional.Els cellers que formen part de l’Associació són:

– Biopaumerà – Rasquera

– Celler Mas Bella – Masmolets – Valls

– Celler Mas del Botó – Alforja

– Celler Pedrola – Miravet

– Celler Suñer – Ginestar

– Estol Verd Celler – Rodonyà

– La Farinera Vins – Rasquera

– Molí de Rué – Vinebre

La presentació s’ha fet aquest dissabte en el marc de la Fira de Vins de la DO Tarragona a la Rambla Nova.

Ruth Troyano, periodista i sommelier, ha apadrinat l’acte de presentació, on ha volgut fer èmfasi en la importància dels 8 cellers que formen part de la nova associació, 8 projectes de vi, d ́ecologia, d ́enologia, d’inquietuts, de valors, de cultura de vi.

En l’acte s’ha realitzat un maridatge de vins amb productes gastronòmics locals, en el que cada celler ha aportat un dels seus vins i un menjar típic de la seva població. Els plats que s’han degustat són els caragols de Vinebre, paté d’olivada de Ginestar, coca de recapta i salsa de calçots de Valls, el pataco d’Alforja, els pollastres La Besàvia de Rodonyà i les cireres i els pastissets de Rasquera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa