VadeVi
La Nit de l’Enologia reconeixerà Vadevi i Ramon Roset
  • CA
Vadevi
Una reunió de feina de l’equip de Vadevi i els Premis Vinari | Jordi Play

!--akiadsense-->

La Nit de l’Enologia 2019 es farà enguany a Sant Sadurní d’Anoia a la Confraria del Cava, i en aquesta XXXa edició, Vadevi i el seu cap de redacció Ramon Roset rebran uns dels premis que cada any s’atorguen.

En el cas de Vadevi, el diari rebrà un Premi Especial que reconeix la trajectòria de 10 anys de vida que tot just es compleixen aquest 2019. Pel que fa al cap de redacció de Vadevi, Ramon Roset, serà guardonat amb el Premi al Mèrit per la tasca de difusió del món de l’enologia i el seu entorn.

També rebran premis Aleix Solergibert Serra, l’enòleg amb el millor expedient acadèmic de grau d’enologia de la URV, Josep Maria Puiggrós, ex president i coordinador de la Secció de Viticultura i Enologia d’ICEA amb un premi especial com a personalitat afi al món vitivinícola de gran prestigi, concretada en la tasca de recuperació de les varietats autòctones i el reconeixement a la llarga trajectòria professional serà per Joan Juvé Santacana.

La Nit de l’Enologia, tancarà el XXXè Congrés dels Enòlegs i el XXXVIè Congrés Internacional del Cava que es farà divendres 5 d’abril a la Wine Bussines School de Vilafranca del Penedès. Enguany, com l’any passat, està dedicat a la sostenibilitat. Després de la verema complicada per diferents afectacions microbianes amb un any molt diferent de l’anterior amb un règim de pluges que ha doblat el del 2017, ningú no pot defugir de la idea del escalfament global, que en tots els ecosistemes es percep amb canvis que provoquen gelades primerenques, cops de calor, increment de malalties criptogàmiques, increment desmesurat de pluges i altres fenòmens que ben segur se’ns escapen.

Amb aquesta sensibilitat s’han cercat conferenciants que puguin aportar idees per optimització tot el procés vitivinícola. Així, les presentacions posen de relleu la sostenibilitat en tota la fase de producció, des de la vinya fins el celler mitjançant noves propostes per els controls de plagues, optimitzar els fitosanitaris i buscar solucions a noves malalties que ens apareixen a la vinya. Un ampli ventall de conferències que poden aportar llum al sector.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa