Sant Pere de Rodes

!--akiadsense-->

El monestir de Sant Pere de Rodes i la Canònica de Vilabertran estrenen activitats d’estiu basades en la històrica relació d’aquests conjunts monumentals empordanesos amb el vi per tal de donar-se a conèixer i atraure un major nombre de visitants.

Clandestins: Nit de vins a Sant Pere de Rodes

Aquesta proposta forma part de la programació estival que té com a fil conductor el passat més clandestí del monestir quan els monjos van abandonar el conjunt monumental, el 1798. Els visitants coneixeran la històrica vinculació del monestir amb la viticultura quan el Cap de Creus estava cobert de vinyes, i de nits, les seves cales veien salpar balandres plenes de bocois de vi. Amb la marxa dels monjos, la fil·loxera i l’auge del turisme van propiciar que bona part del cultiu s’abandonés i que la producció de vi en aquesta zona es reduís fins a la seva pràctica desaparició. L’activitat, que tindrà lloc tots els dijous des del 16 de juliol i fins a finals d’agost, es completarà amb un tast de vins de cellers de la DO Empordà al cap de Creus. La proposta és per a persones majors de divuit anys.

Un brindis pels nuvis! Nit de vins a la Canònica de Vilabertran

Aquesta activitat vol reviure un esdeveniment excepcional que va tenir lloc en aquest espai l’any 1295: el casament de Blanca de Nàpols i el rei Jaume el Just. Durant vuit dies i vuit nits Vilabertran va viure una festa grossa amb comitives reials arribades de tot Europa, passavolants, músics i dansaires. La proposta permetrà als visitants conèixer els banquets i festes medievals i estarà maridada amb un tast de vins empordanesos. L’activitat se celebrarà tots els dimarts del 21 de juliol al 25 d’agost i és per a majors de divuit anys.

‘Et mereixes un monument’

Els monuments reobren sota el lema Et mereixes un monument, amb el qual es vol fer èmfasi en el civisme i responsabilitat que la ciutadania ha demostrat fent front a la COVID-19. Les activitats vinculades al vi de Sant Pere de Rodes i de Vilabertran es realitzen amb la col·laboració del Consell Regulador de la DO Empordà i de la Ruta del Vi DO Empordà. Les places a les activitats són limitades i cal tramitar les reserves corresponents al correu electrònic [email protected] o als telèfons 972 387 559 i 972 194 238.

Mesures de seguretat

El Departament de Cultura, a través de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, ha dedicat importants esforços a implantar mesures que garanteixin la seguretat i protecció dels treballadors i visitants, i també del patrimoni. Amb l’objectiu d’oferir espais segurs, s’han adoptat mesures específiques de protecció, informació i senyalització, alhora que s’han adequat els espais als actuals requeriments normatius. També s’han modificat i adaptat els horaris i protocols, tant d’atenció al públic com de neteja, per garantir la correcta atenció als visitants.

Pel que fa als requisits que s’exigeix a les persones que visitin els monuments i jaciments, cal dur sempre la mascareta posada, seguir les indicacions de les persones responsables dels equipaments, respectar la distància física de 2 metres, i es prioritza el pagament amb targeta de crèdit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa