VadeVi
[VÍDEO] “No hipotequem el paisatge”, nova reivindicació de la Terra Alta contra la massificació eòlica
  • CA
La comarca fa dies que reivindica que s'aturi la construcció de noves centrals
La comarca fa anys que reivindica que s’aturi la construcció de noves centrals | DO Terra Alta

!--akiadsense-->

La Denominació d’Origen Terra Alta, juntament amb alguns dels seus cellers s’han unit per seguir reivindicant una comarca amb menys massificació eòlica que, segons un nou comunicat, s’està convertint en un greu problema “no només des del punt de vista paisatgístic sinó també econòmic pel sector del vi”.

Així, sota el lema No hipotequem el nostre paisatge. Prou massificació eòlica a la Terra Alta, els cellers donen una visió global de l’impacte negatiu que tenen les centrals eòliques al territori en general, i al món del vi en particular, mentre acaben vessant el seu vi sobre una terra on, avui dia, es cultiven raïms, però que, en cas de continuar endavant amb els diferents projectes de centrals eòliques en marxa, faria molt difícil la viabilitat d’un sector molt lligat al paisatge.

Amb aquest vídeo, la DO Terra Alta vol continuar donant veu a la lluita contra la massificació que suposarà la implantació de nous parcs eòlics a la comarca, que es traduiria en un important increment sobre el ja de per si enorme impacte que tenen les centrals actuals i que, a més, després de més de 10 anys en funcionament, no han reportat els beneficis promesos en el moment de la seva construcció.

La Terra Alta, amb una extensió de 700 km2 i 12.000 habitants -el 0,16% del total d’habitants de Catalunya- suporta actualment el 25% de l’energia eòlica que es genera a Catalunya. Avui dia, tenen 148 aerogeneradors en funcionament i, en cas de portar-se a terme els 96 més que hi ha en tràmit, el percentatge es veuria incrementat en un 65%.

El Consell Regulador es mostra plenament a favor de les energies renovables, però demana també defensar i protegir el seu paisatge, eix de construcció d’un potent projecte de desenvolupament enoturístic, entre altres motius perquè, després de més de 10 anys amb projectes eòlics en funcionament a la comarca, ha quedat demostrat que l’aportació d’aquests projectes a la Terra Alta és pràcticament nul·la, i que, a més, no s’està complint ni amb els objectius previstos per la Generalitat de Catalunya ni amb les promeses fetes pels promotors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa