VadeVi
Nou aspirants a millor sommelier de Catalunya del 2017

Nou professionals de la sommelieria opten a ser el Millor Sommelier de Catalunya 2017 al concurs anual que organitza l’Associació Catalana de Sommeliers (ACS). Aquesta edició, que se celebra a les Terres de l’Ebre, a l’Hotel-Restaurant Villa Retiro de Xerta, veurà competir a:

  • Andrés García Galera
  • Anna Casabona París
  • Audrey Doré
  • Ferran Vila Pujol
  • Iván Camps Galera
  • Marc Terés Riu
  • Miquel Valls Sabi
  • Robert Tetas Casals
  • Toni Albiol Lacasta

Tots ells s’enfrontaran a una jornada intensa d’exàmens que començarà les 9:15 h del dilluns 10 de juliol, amb una prova escrita. A les 11h, hi haurà les proves de decantació i tast de vi. Un comitè tècnic seleccionarà els 3 millors concursants de les proves del matí i passaran a la final que se celebrarà durant la tarda.

A les 16:45 es rependrà l’examen amb un test d’imatges, d’identificació de producte, la detecció d’errors en una carta gastronòmica i la prova de maridatge. L’última part de l’examen serà el servei de decantació.

El jurat que els avaluarà estarà format per Nan Ferreres Montoliu, Jordi Bort, Dani Martínez Felguera, Vicens, César Cánovas, Carles Aymerich, Josep Pelegrín, Sergi Figueras i Adolf Gómez.

A partir de les 19h, l’Hotel Villa Retiro acollirà un showroom de tots els vins de les denominacions d’origen de les comarques de Tarragona (DO Catalunya, DO Conca de Barberà, DO Penedès, DO Montsant, DOQ Priorat, DO Tarragona i DO Terra Alta) en un acte obert a professionals del sector.

La Nit del Sommelier

Coincidint amb el Concurs de Millor Sommelier de Catalunya, l’ACS organitza anualment un sopar que reconeix els professionals del món del vi que han excel·lit durant el 2017. L’acte començarà a les 20.30h i està prevista la participació de més d’un centenar de persones.

Villa Retiro oferirà un sopar amb vins de totes les DO presents al showroom; prèviament es farà públic el nom del Millor Sommelier 2017 i es lliuraran els premis en les categories de Millor Celler, Millor Enòleg, Millor Comunicador, Millor Iniciativa i Millor Soci d’Honor. A l’acte de lliurament de premis hi assistirà el director dels Serveis Territorials del DARP de la Generalitat, a les Terres de l’Ebre, Ferran Grau, a més d’altres autoritats locals.

L’ACS té com a objectiu desenvolupar i promoure el coneixement de la professió de sommelier, el coneixement dels vins i productes gastronòmics de tot el món i principalment de Catalunya, així com reforçar els vincles, l’amistat i la col·laboració entre els professionals del món del vi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa