VadeVi
Nou cellers mostren el seu vi novell a Barcelona
  • CA
Els representants dels cellers que han participat a la Festa del Vi Novell al Palau Robert de Barcelona
Els representants dels cellers que han participat a la Festa del Vi Novell al Palau Robert de Barcelona | M.R.F.

!--akiadsense-->

“Per Sant Martí, mata el porc i enceta el vi” diu la dita popular. I tot i les variacions que el canvi climàtic està provocant en els inicis i finals de les veremes, és encara prop de l’11 de novembre quan el vi novell està en condicions de beure’s.

Els vins novells de 9 cellers catalans es poden tastar tot aquest dissabte fins a les 20h als jardins del Palau Robert de Barcelona. És un vi que “és més que jove” deia Mònica Perelló del Celler Portell en l’acte d’inauguració d’aquesta festa. Afegia que és “l’expressió més afruitada del raïm , que s’ha de servir fresc i serveix per acompanyar qualsevol tipus d’àpats”.

El xef Nando Jubany, el director de l'Incavi, Salvador Puig i Mònica Perelló de Vins Portell
El xef Nando Jubany, el director de l’Incavi, Salvador Puig i Mònica Perelló de Vins Portell | M.R.F.

!--akiadsense-->

El xef, Nando Jubany ha estat el responsable de donar el tret de sortida a aquesta jornada, i ho ha fet recordant que gastronomia i vi han d’anar de la mà per aconseguir fites encara més grans. I sobre el vi novell assegurava que “és una expressió d’alegria del moment de la gent que fan el vi quan veuen el fruit de la seva feina després de la campanya de verema que sol ser molt dura”.

Tot i que el temps no acompanya molt, la bona ubicació a la cantonada del Passeig de Gràcia amb l’Avinguda Diagonal de Barcelona, propicia que molts barcelonins s’acostin a gaudir d’aquesta jornada.

Els vins novells de ls Festa del Palau Robert

!--akiadsense-->

Els cellers que hi participat aquest any són: Celler Carles Andreu de Pira (Conca de Barberà), Celler Cooperatiu d’Espolla (Alt Empordà), Celler Cooperatiu de La Granada (Alt Penedès), Celler del Masroig (Priorat), Cellers Maset de La Granada (Alt Penedès), Vins i Caves Portell del Sarral (Conca de Barberà), Sant Josep Vins de Bot (Terra Alta), Vins Petxina del Sarral (Conca de Barberà) i Covides (Penedès).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa