Miquel Figini, coordinador de l'Espai del Vi català a La Festival
Miquel Figini, coordinador de l’Espai del Vi català a La Festival | M.R.F.

!--akiadsense-->

Sota el títol La Vinya i el Vi Català: Visió Global, MIquel Figni proposa un nou curs dins de l’Espai del Vi Català. En 5 sessions, totes elles en dilluns de les 19h a les 22h. Seran els dia 22 i 29 de gener i el 5, 12 i 19 de febrer a La Festival, al carrer Verdi, 67 de Barcelona i el curs té un preu de 225 euros per alumne.

La primera sessió se centrarà en explicar breument la història de la vinya i el vi català. Sols i clima. Viticultura i elaboracions més frecuents. I un tast de 12 vins per il·lustrar els continguts: Una malvasia de Sitges, una pansa blanca d’Alella, un vi de vinya del Empordà, una garnatxa brisada de la Terra Alta, un vi d’agulla de Trepat, un cava del Penedès, un rosat de llàgrima de merlot, un negre de garnatxa, un negre de carinyena, un cupatge del Priorat, un vermut de Reus, un destil·lat, i un dolç de lledoner de l’Empordà.

La segona es dedicarà als vins blancs de Catalunya. Les principals varietats, les autòctones i foranes i tipus d’elaboració. La classe la impartirà l’enòloga i propietària de Baldufa Vins, Míriam Chivite. I conduirà un tast de 14 vins per il·lustrar els continguts.

Els vins escumosos centraran la tercera sessió. Viticultura i Elaboracions, els vaves, els clàssic Penedès, els caves de paratge qualificat, i els ancestrals. Conduirà la classe i el tast de 14 vins l’enòloga Blanca Ozcariz.

La quarta classe es dedicarà als vins negres de Catalunya. Les principals Varietats i elaboracions amb una classe magistral de Marc Pèrez, de Cims de Porrera, i Les Cousins. Que entre d’altres assegura que els viticultors li deien de la carinyena “d’això mai en faràs un bon vi i en això es van equivocar”. També es farà un tast de 14 vins.

L’última sessió es dedicarà a les noves tendències. Noves elaboracions: la rapa, el ciment, nous cupatges i altres criançes. L’emergència de la biodinàmica i els vins “naturals”. Conduirà la classe l’enòleg Ruben Parera.

​​

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa