El Departament d’Agricultura ha posat a disposició el mapa de parcel·les vitícoles del país a partir de la informació obtinguda a través del Registre Vitivinícola de Catalunya (RVC). Es tracta d’una eina que permet trobar georeferenciades les parcel·les de vinya existents a l’esmentat registre, amb les referències del Sistema d’Informació Geogràfica de Parcel·les Agrícoles (SIGPAC).

L’accés al visor fomenta la utilització de noves tecnologies, impulsa la creació d’eines i aplicacions per al sector agrari, i, a més, facilita la seva anàlisi mitjançant processos de Big Data. En paral·lel, compleix les obligacions i recomanacions de la normativa estatal i comunitària en l’àmbit de transparència i reutilització de les dades de gestió pública per a la ciutadania.

Es pot accedir a tota aquesta informació mitjançant l’apartat de Cartografia del web del DARP i també seguint aquest enllaç. Amb aquest nou mapa de parcel·les vitícoles, ja hi ha 11 visors en línia que permeten la consulta simultània de capes d’informació geogràfica relacionades amb el territori, el medi ambient, el patrimoni natural, l’agricultura i l’agroalimentació.

La web del Departament conté aplicacions temàtiques de geoinformació sobre caça, pesca continental, cultius, DUN, pla de regadius i indústries agroalimentàries, entre d’altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa