VadeVi
Joan Miquel Canals és el nou president dels enòlegs
Joan Miquel Canals
Joan Miquel Canals, és el nou president dels enòlegs catalans | URV

!--akiadsense-->

Joan Miquel Canals va ser elegit ahir com el nou president de l’Associació Catalana d’Enòlegs i del Col·legi d’Enòlegs de Catalunya, en un acte al Celler de Sant Jaume de Domenys en el que només s’hi presentava una candidatura. D’aquesta manera i per primer cop, les dues entitats tindran una sola junta. Canals substitueix així a Antoni Cantos al capdavant de l’Associació i Carles Playà a la presidència del Col·legi.

Canals explicava a Vadevi, que s’ha decidit a liderar aquesta candidatura “perquè a la junta hi ha gent molt potent i serà un treball d’equip, de tots”.

Així, la junta de l’Associació Catalana d’Enòlegs i també del Col·legi d’Enòlegs de Catalunya està formada per:

President: Joan Miquel Canals Bosch

Vicepresident primer: Antoni Cantos Llopart

Vicepresident segon: Josep Anton Llaquet Isart

Vicepresident tercer: Gerard Llauradó Iborra

Secretària: Xènia Bonet Batet

Tresorer: Jaume Àrboles Sebastià

Vicetresorera: Núria Vilalta Moros

Vocal: Oscar Llombart Gispert

Vocal: Josep Mitjans Buxens

Vocal: Magda Anton Granell

Vocal: Jaume Notó Aparicio

Vocalsuplent: Jaume Estruch Peret

Vocalsuplent: Dario Jodar Castell

Vocalsuplent: Enric Gil Tabios

Vocal suplent: Carles Playà Maset

Aquest nou mandat tindrà com a eix principal, com sempre, posar en valor la feina dels enòlegs “més enllà del discurs fàcil que el vi és alcohol, hem fer arribar a tothom que el vi és ciència, és física, química, biologia…” explicava Canals a Vadevi.

“Som encara els grans desconegut i sense anar en detriments de sommeliers i prescriptors hem de ser capaços d’explicar que la nostra feina va més enllà de tastar i fer cupatges” afegeix.

Això ho faran de dues maneres. Per una banda portant l’enologia a les escoles. Canals es degà de la Facultat d’Enologia de la Universitat Rovira i Virgili i té clar que fer pedagogia és molt important. “La gent no sap, per exemple, el paper que juguem els enòlegs a la vinya”.

D’altra banda es reforçarà el paper del Col·legi. “Durant més de 40 anys l’Associació Catalana d’Enòelgs ja ha fet aquesta feina, però no deixa de ser una entitat de dret privat, és per això que creiem que cal impulsar el Col·legi Oficial. Com a entitat de dret públic ha de ser qui lideri la representació del nostre col·lectiu, de la nostra feina per posar-la al lloc que es mereix” diu el nou president.

Dels prop de 350 associats, només 140 estan col·legiats. “Hem d’aconseguir incrementar aquest nombre. Hem d’analitzar com fem un automatisme perquè els associats es col·legiin de manera automàtica, i d’aquesta manera aconseguirem donar més pes i cobrirem la que ha estat sempre la nostra aspiració: tenir un Col·legi fort.” sentencia Canals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa