VadeVi
Un nou servei de l’IC Suro permet saber quan de temps serà bo un vi en una ampolla
  • CA
L'Institut Català del Suro ofereix un nou servei d'anàlisi de longevitat del vi
L’Institut Català del Suro ofereix un nou servei d’anàlisi de longevitat del vi | Pxfuel

!--akiadsense-->

El laboratori de la Fundació Institut Català del Suro, el Cork Center Laboratory, presenta un nou servei de control de la longevitat d’un vi en ampolla dirigit a tota la indústria vitivinícola, tapera i productes alcohòlics que vulguin conèixer el potencial fàcilment oxidable o longevitat d’una mostra de vi.

Aquest mètode funciona per mitjà d’una anàlisi ràpida de la tendència de l’evolució d’un vi a la sensibilitat a l’oxigen a través d’una voltametria cíclica, una tècnica electroquímica que es basa en la variació del potencial d’oxidació i reducció del vi. Tots els senyals generats es recullen en un voltagrama específic per cada mostra amb el qual es pot conèixer el potencial d’oxidació/reducció del vi i determinar la capacitat d’oxidació del vi mitjançant un índex fàcilment comparable.

L’objectiu final d’aquest nou servei és donar informació sobre la sensibilitat a l’oxigenació d’un vi per ajudar a la presa de decisions relacionades amb l’ajustament del contingut de sulfits, la tria el tipus de tapament o l’estimació de la longevitat potencial que pot tenir aquest vi en ampolla.

Aquest servei de control és una mostra del nou ventall de serveis del Cork Center Laboratory que s’aniran posant en marxa properament amb l’objectiu de posar el nostre coneixement tècnic a disposició del sector vitivinícola, donant suport a la seva competitivitat i aportant eines per facilitar que cada celler comercialitzi el vi amb les característiques que desitgi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa