VadeVi
Nou tast solidari “Vi per Vida” per aquest 23 de maig
  • CA

Vi per Vida, associació sense ànim de lucre que té com a objectiu donar suport a la recerca en metàstasi i sensibilitzar la ciutadania en favor de la investigació del càncer, torna el proper 23 de maig amb un nou tast solidari, després de més d’un any sense poder dur a terme accions presencials per la crisi sanitària de la COVID-19.

El nou tast solidari s’emmarca dins de la novena edició de la Volta Solidària de l’Estany d’Ivars i Vila-Sana. La Volta, que es va posar en marxa l’any 2012, va néixer amb l’objectiu de recaptar fons per diverses causes, com millorar la qualitat de vida de les persones d’Etiòpia, ajudar a nens i famílies que estiguin passant per un procés oncològic o lluitar contra la violència masclista. Enguany, pretén lluitar contra la metàstasis sumant forces amb Vi per Vida.

El tast solidari de Vi per Vida, que compta amb la col·laboració i el suport de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB Barcelona) i l’INCAVI se celebrarà el diumenge 23 de maig a les 11:30h, un cop finalitzada la volta. Els participants aniran trobant diverses estacions informatives al llarg del recorregut que els ajudarà a conèixer el projecte de Vi per Vida, fins a arribar a la zona de pícnic de Cal Sisen, espai on realitzarà el tast de vins.

El sommelier Xavier Ayala, impulsor de l’associació, conduirà el tast en el qual es tastaran quatre vins: Gotim Blanc i Gotim Negre del celler Castell del Remei (DO Costers del Segre), L’Equilibrista Blanc del celler Ca N’Estruc (DO Catalunya) i Domenio Sumoi de Cellers Domenys (DO Catalunya). L’aforament del tast està limitat a un total de 100 persones, i per poder participar-hi és necessari realitzar inscripció prèvia a la pàgina web de l’Estany d’Ivars i Vila-Sana, emplenant el formulari corresponent.

El donatiu serà de 5€ per participar a la Volta Solidària i de 10€ en cas de fer també el tast. En aquest sentit, un finalitzat el tast solidari, tindrà lloc la donació dels diners que s’hagin recaptat durant la jornada a l’IRB Barcelona. Els fons aconseguits permetran accelerar la recerca en aquest camp de l’oncologia mitjançant la captació de talent, l’adquisició de nova tecnologia i l’habilitació de nous espais de laboratori, com una unitat de recerca en metàstasi.

Les persones que no puguin formar part del tast, tindran a la seva disposició a Cal Sinen una parada amb marxandatge de Vi per Vida, a més de comptar amb la presència de membres del personal de l’associació que els resoldran possibles dubtes relacionats amb la causa solidària.

Orígens de “Vi per Vida”

Vi per Vida va néixer l’any 2015 per l’impuls de Xavier Ayala amb el propòsit de sensibilitzar sobre la metàstasi, l’extensió d’un tumor primari a òrgans distants que causa el 90% de les morts per càncer, mitjançant un seguit de tastos anuals i contribuir amb els beneficis d’aquestes accions al Repte Metàstasi, campanya llançada aquell mateix any per impulsar la recerca d’aquesta malaltia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa