Matís, és el nou vi d'Abadal elaborat amb un cupatge de mandó
Matís, és el nou vi d’Abadal elaborat amb un cupatge de mandó | M.R.F.

!--akiadsense-->

Abadal presenta la primera anyada del seu nou vi, Abadal Matís 2017. Un vi que vol ser un reflex de tots els matisos de la regió que el veu néixer, el Bages. És la continuació del celler en la seva comesa de recuperació i posada en valor de les varietats històriques de la comarca. “Un matís és un petit detall, gairebé imperceptible, que fa quelcom únic. La diversitat de les nostres vinyes i el paisatge boscós del nostre entorn omplen aquest vi llarg i elegant d’un matís d’aromes balsàmics i de sotabosc” apunta Valentí Roqueta, propietari d’Abadal.

Així, aquest vi s’orienta en una línia de vins de futur més frescos, fruit de varietats ben adaptades al canvi climàtic per la seva maduració tardana. La verema de les tres varietats es desenvolupa de forma independent i autònoma, tenint en compte exclusivament el moment òptim de maduració de cadascuna. La vinificació també es desenvolupa per separat, per tal de potenciar al màxim el cupatge definitiu. El resultat és segons el celler, un vi que com la resta dels que elaboren, vol reflectir la identitat del territori i també una mostra de la lluita contra el canvi climàtic.

Nou comentari

Comparteix