Ciutat Nua és el vi que fan el presos de Can Brians amb Raventós i Blanc
Ciutat Nua és el vi que fan el presos de Can Brians amb Raventós i Blanc

!--akiadsense-->

Ciutat Nua ja és una realitat. És un vi de Raventós i Blanc que s’ha fet amb la col·laboració dels presos de Can Brians. És fruit del conveni del col·laboració entre el celler i la Direcció General de Presons de Catalunya.

Es produeix i es vinifica a Raventós i Blanc a partir de les seves vinyes i al seu celler i que agafa vida gràcies a la col·laboració amb empreses que, sense cap afany de lucre, han recolzat el projecte i aportat la seva feina. Obal Image n’ha fet el vídeo promocional i la imatge, Decavi hi ha posat les ampolles, Francisco Oller, SA, els taps de suro, Varias, n’ha imprès les etiquetes i Establiments Pere Domingo hi ha aportat les caixes de vi

Aquest vi es podrà comercialitzar gràcies a l’ajuda de la Fundació Ared, qui podrà vendre aquest vi a través dels seus serveis de càtering. Els beneficis del qual es repartiran entre la Fundació Ared, un 60% i la presó Can Brians 2. Les dues entitats destinaran els diners recaptats a la reinserció de les dones que venen de la presó de Wad Ras i al manteniment i obres dels edificis de Can Brians.

Un vi 100% xarel·lo que neix amb la voluntat de “fer vins naturals, autèntics, singulars i representatius d’un origen, a partir d’una filosofia de treball centrada en l’observació, la comprensió i el respecte a la natura i amb mètodes de vinificació ancestrals”.

Aquest projecte, molt personal del responsable de Raventós i Blanc, Pepe Raventós, vol fer partícips als presos de Can Brians, i aconseguir “transmetre la nostra passió envers la viticultura i l’enologia amb l’objectiu de facilitar la seva inserció social i laboral, a través del treball actiu i dinàmic on cadascun d’ells podran involucrar-se i sentir-se part d’un equip”, expliquen des del celler.

Un grup d’ells ja ha participat en les feines de la vinya per elaborar aquest vi i expliquen el seu testimoni en aquest vídeo.

Totes les empreses col·laboradores ho han fet sense cap ànim de lucre, donant la seva feina per poder dur a terme tots els processos que requereix la presentació d’un vi. Desprès de ser conscients que era un vi impossible de vendre a través de la presó, des del Raventós i Blanc van buscar l’aliança més difícil, algú que volgués comercialitzar-lo i va ser quan es van trobar sinèrgies amb la Fundació Ared.

Ciutat Nua és un vi que s’ha veremat manualment, de la vinya del Llac de Raventós i Blanc, que ha fermentat en dipòsits d’acer inoxidable amb llevats salvatges. Té una criança amb lies de 6 mesos en dipòsits d’inox i no s’ha filtrat ni estabilitzat ni se li ha afegit cap additiu enològic.

Nou comentari