VadeVi
Nou apartat de productes vitivinícoles al web d’Agricultura
  • CA

Els productes vitivinícoles estan àmpliament reglamentats, especialment a nivell europeu. La regulació incideix en molts aspectes de qualitat com ara la documentació de transport, la comptabilitat de productes a enregistrar, les condicions de les pràctiques enològiques, l’etiquetatge i la presentació dels productes, etcètera.

Els operadors alimentaris han d’assegurar que els productes que comercialitzen s’ajusten a la normativa de qualitat, i per això és fonamental que coneguin el marc legal aplicable en relació amb la qualitat alimentària i que estableixin un sistema de traçabilitat eficaç i transparent que els permeti donar resposta als requeriments legals exigits.

Amb aquest objectiu, l’apartat de productes vitivinícoles del web del Departament d’Agricultura és una eina per a facilitar als operadors de les empreses del sector el compliment de la normativa vigent i l’assegurament de l’obtenció de productes de qualitat, i facilitar també als consumidors la comprensió dels tipus de productes comercialitzats i de les mencions que consten en les etiquetes.

Aquest portal s’estructura en els apartats següents:

Introducció, resum sobre els objectius i els continguts de l’apartat.

Normativa, on s’indica les principals disposicions normatives en matèria de qualitat de productes vitivinícoles.

Documents d’acompanyament, amb informació relacionada amb la documentació que ha d’acompanyar el transport dels productes vitivinícoles.

Registres que han de portar les empreses vitivinícoles, en els quals s’ha d’inscriure els moviments de productes, elaboracions, pràctiques enològiques, embotellament de productes, entre d’altres.

Pràctiques enològiques, que recull informació sobre els requisits i les declaracions de determinades pràctiques enològiques.

Etiquetatge, amb orientacions per a la confecció de les etiquetes.

Documents d’interès, com ara documentació interpretativa, guies, infografies, consultes, preguntes més freqüents, eines i utilitats d’aquest sector.

Actualitat, amb notícies, jornades, cursos relacionats amb els productes vitivinícoles

El sector vitivinícola a Catalunya està lligat a una destacada tradició productiva, elaboradora, i de consum. A nivell productiu, la seva importància és en termes econòmics, territorials i socials. En algunes zones, la vinya és el principal conreu i és el factor caracteritzador del paisatge i del desenvolupament de la seva economia.

La indústria alimentària lligada al sector vitivinícola és important en termes econòmics per les nombroses empreses que s’hi dediquen, pel gran volum de producte comercialitzat, i sobretot per la seva potència exportadora. Aquesta indústria és diversa per la dimensió dels cellers i pel tipus d’activitat que realitzen.

Més informació, seguint aquest enllaç.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa