VadeVi
Nou president i consell rector a la Cooperativa Agrícola de Barberà

El passat divendres 10 de juliol es va renovar part del Consell Rector de la Cooperativa Agrícola de Barberà. Així, es va escollir com a President en Ramon Ribas Solé.

Juntament amb el nou President, es van renovar tres càrrecs més de Consell Rector, per conformar en total una Junta de set membres, ja que tres dels seus membres encara tenen el seu càrrec vigent.

Ramon Ribas Solé, que fou Alcalde de Barberà de la Conca entre els anys 2003 a 2012, va ser un dels impulsors, juntament amb la Cooperativa de Barberà i del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, de la creació del Viver de Celleristes de Barberà de la Conca, quan desenvolupà el càrrec d’Alcalde de la població.

Aquesta iniciativa, que l’any 2007 va acollir la primera verema dels primers Celleristes a l’edifici històric de la Cooperativa de Barberà, que en va cedir l’espai a l’Ajuntament, fou pionera a nivell europeu en matèria d’ús compartit d’un espai comú per tal d’elaborar vins de qualitat amb Denominació d’Origen, a banda de ser una via de creació de nous emprenedors amb la finalitat de crear el seu propi celler a l’empara de la Denominació d’Origen Conca de Barberà.

Actualment, la Cooperativa de Barberà, que elabora vins i caves propis amb les marques Cabanal i Castell de la Comanda, forma part de la cooperativa de segon grau CEVIPE i de la comercial Castell d’Or, SL, ambdues formades per diferents cooperatives vinícoles de la Conca, camp de Tarragona i l’àrea del Penedès.

També, el celler modernista, obra de Cèsar Martinell i declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, està integrat dins diverses rutes de cellers modernistes i turisme enològic i cultural, la qual cosa es vol potenciar per tal de consolidar la cooperativa i el seu celler com un dels referents de l’enoturisme al nostre país.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa