VadeVi
Nova anyada de Família Ametller que recupera un dels seus vins rosats del Priorat
  • CA
La nova anyada de Família Ametller
La nova anyada de Família Ametller

!--akiadsense-->

La nova anyada de Família Ametller ja és al carrer. D’una banda, l’Ametller Xarel·lo i Ametller Floral del Penedès; i de l’altra, al Priorat, el Clos Corriol Blanc i el Clos Corriol Rosat, una referència que es recupera després de dos anyades sense fer-ho. La darrera collita del Clos Corriol Rosat fou la de 2017, i durant dos anys s’ha analitzat i redefinit el producte fins adaptar-lo a la tendència i estil que demana el mercat. S’elimina el percentatge de merlot que s’hi havia afegit en anyades anteriors i surt ara com a monovarietal. Els dos vins del Priorat , monovarietals de Garnatxa negra i blanca respectivament, neixen en vinyes d’entre 620 i 710 metres d’altitud ubicades a la Morera de Montsant.

Pel que fa al Penedès, són d’una banda un 100% xarel·lo, i d’una altra un cupatge a parts iguals entre sauvignon blanc i muscat, procedents de vinyes de la zona centralseptentrional de la regió. El Penedès va tenir una primavera molt plujosa que va provocar una forta pressió de malalties fúngiques; i a finals de juliol, en algunes zones hi va haver una onada de calor que va beneficiar el raïm i li va permetre madurar de manera adequada. El resultat final és que s’ha patit una forta davallada de producció, malgrat el raïm que es va poder vinificar va tenir un bon estat sanitari.

Al Priorat també hi va haver una primavera molt plujosa, però l’elevada altitud de les finques de Mas del Mustardó, entre els 620 i els 710 metres, i la seva ubicació estratègica -i ventosa-, va impedir que el míldiu hi tingués afectació i no s’hi ha perdut quantitat de raïm. L’estiu extremadament sec va propiciar un perfecte estat sanitari dels raïms que, sumat a una verema tardana, va permetre assolir un equilibri perfecte entre la maduració alcohòlica i polifenòlica. El resultat final en aquest regió és una verema de qualitat i qualitat excel·lent.

Joan Ametller, fundador i propietari de Família Ametller: “Aquest 2020 ha estat un any difícil arreu, i malgrat la forta baixada de la producció al Penedès, podem estar satisfets de l’estat sanitari en què vam collir-hi el raïm. Al Priorat, en canvi, el resultat ha estat excel·lent tan pel que fa a la quantitat com la qualitat. Estem contents d’oferir qualitat i vins molt identitaris de la seva zona d’origen, que reforcen el nostre compromís de màxim respecte envers la varietat i el lloc d’elaboració”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa