VadeVi
Nova cita amb tapes i cava en una vintena d’hotels de Madrid

Aquest dijous 14 de setembre s’estrena a Madrid una nova ruta de tapes d’autor maridades amb cava en hotels emblemàtics de la capital de l’estat. L’Hotel Tapa Tour proposa, fins al dia 24 d’aquest mes, tot un ampli recorregut per creacions culinàries per establiments “carregats d’art, història i disseny”, en paraules dels organitzadors, amb una oferta que permetrà degustar fins a quatre propostes diferents de maridatges, conformant un menú degustació en tota regla. Tot plegat, amb maridatges amb les bombolles que posarà el cava.

Una vuitantena de tapes en 24 hotels

Durant deu dies es podran degustar fins a 80 tapes en 24 hotels de la capital. I a més a més, enguany, l’Hotel Tapa Tour entrena la fórmula in-house, una experiència inèdita que, a manera de menú degustació itinerant, convida a conèixer els diferents espais gastronòmics que s’amaguen dins d’un hotel. Rosewood Vila Magna serà el primer establiment que ho posarà en pràctica.

El preu de l’experiència, que inclou un tour guiat pels 4 espais gastronòmics de l’hotel i 4 tapes amb els seus respectius maridatges, serà de 50 euros i les reserves podran fer-se a través de la pàgina web d’Hotel Tapa Tour. El públic assistent podrà fer el tour al seu aire, dissenyant el seu propi itinerari, o seguir les rutes suggerides en la guia de l’esdeveniment, que conté tota la informació sobre hotels, tapes, maridatges, horaris i preus. L’edició impresa estarà disponible a tots els hotels participants i la digital podrà descarregar-se a través de la pàgina web del festival. A la seva vuitena edició, Hotel Tapa Tour s’ha convertit en una de les cites gastronòmiques del calendari anual de la capital.

El president del Consell Regulador de la DO CAVA, Javier Pagés, destaca “la gran versatilitat gastronòmica del cava amb les cuines de tot el planeta”, i posa en relleu “l’excel·lència del maridatge del producte amb les creatives tapes que estan preparant els grans hotels madrilenys”.

Els hotels creen tapes especialment per l’ocasió | Foto: DO Cava

Les millors tapes i maridatge tenen premi

Hotel Tapa Tour incorpora també una part de concurs i premiarà les creacions culinàries i maridatges en diverses categories. A la categoria de Premis Nacionals, tots els establiments participants a Hotel Tapa Tour Madrid competiran pel Premi “Tapa Alimentos de España”, patrocinat pel Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación. A més del premi a la millor tapa, els candidats també es disputaran el premi millor “Maridatge DO Cava”. Els sis finalistes (2 de Madrid, 2 de Barcelona i 2 d’altres localitats de l’estat) defensaran les seves propostes davant el jurat de la Final, que se celebrarà el dilluns 25 de setembre al Gran Hotel Inglés de Madrid.

A la categoria de Premis Especials, atorgats als hotels madrilenys, els participants es disputaran entre altres el Premi del Públic a la “Millor Experiència” d’Hotel Tapa Tour Madrid. Una vegada coneguda la decisió del jurat, es farà lliurament dels dels guardons en un acte que donarà per finalitzada l’edició d’aquesta iniciativa gastronòmica.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: uno que vive en Tabarnia a setembre 14, 2023 | 20:36
    uno que vive en Tabarnia setembre 14, 2023 | 20:36
    tenim que exportar a l,estranger? ja s,ho faran, que maridin amb sifon

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa