VadeVi
Una nova eina tecnològica permetrà gestionar l’energia en la producció del vi
  • CA
Ampolles de vi

!--akiadsense-->

Un projecte millorarà la gestió energètica de la cadena de producció del vi. El centre tecnològic de Catalunya, Eurecat participa en el projecte Cellers Intel·ligents 4.0 que té com a objectiu global el desenvolupament d’una eina software de monitorització, amb capacitat d’actuació i d’assistència a l’usuari en la presa de decisions sobre la gestió energètica, durant tota la cadena de producció del vi des de la collita fins a l’embotellament i emmagatzematge.

Actualment, està tenint lloc la segona fase del projecte que correspon al desenvolupament complet de l’eina de càlcul dels indicadors energètics i a l’estudi sobre la viabilitat d’interconnexió d’aquesta amb plataformes de gestió energètica i sistemes de monitorització.

L’eina té l’objectiu de ser senzilla i amigable en la seva utilització. En primer lloc, l’usuari indica els consums que té el celler i les característiques de producció. A partir d’aquí, calcula uns indicadors energètics que permeten al celler conèixer si els seus consums són similars a la mitjana del sector i veure quin és el seu potencial d’estalvi. També ho aplica al consum de l’aigua en el procés de producció. A més a més, dona indicacions de possibles actuacions a dur a terme per reduir el consum del celler en qüestió.

Cellers Intel·ligents 4.0 té el suport i finançament del Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat dins el programa de suport a les Agrupacions Empresarials Innovadores per contribuir a la millora de la competitivitat de la indústria. A més d’Eurecat, també en són socis ARCBcn, INNOVI, el clúster vitivinícola de Catalunya i l’impulsor del projecte, el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa